Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
25 december 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Denise: Hoe voorkom je statischiteit als je je haar stijlt? Ik heb daar namelijk heel veel last van. Zijn er sprays voor ofzoiets?
Ik stijl mijn haar zelf bijna nooit en heb ook geen last van statisch haar, maar ik heb wel wat tips voor je. Je kan voordat je gaat stijlen bijvoorbeeld een serum in je haar aanbrengen, hierdoor wordt je haar niet statisch. Eigenlijk is het gewoon het beste om vóórdat je gaat stijlen een soort beschermend product aan te brengen. Dit kan dus een serum zijn, maar je kan van te voren ook een wax in je haar doen of mousse. Serum werkt het beste. John Frieda heeft een anti-frizz lijn (kent iedereen wel), wat tegen pluis is maar ook heel goed werkt tegen statisch haar. Maar pin me er niet op vast, want ik kan je niet garanderen dat het werkt.
Er zijn ook speciale stijltangen die positief geladen ionen afgeven, wat statisch en pluizig haar tegengaat. Ik weet niet of het werkt, ik heb er zelf wel één, maar ik heb nooit statisch/pluizig haar.

Melanie: Hoe maak jij je kwasten altijd weer schoon nadat je bijvoorbeeld oogschaduw hebt gebruikt? Mijn kwasten blijven altijd vies en als ik ze schoonmaak met water, worden de kwasten lelijk. Nou ik hoop dat je antwoord wil geven op mijn vraag.
Goed dat je überhaupt je kwasten schoonmaakt! Volgens mij vergeten heel veel meiden dat. Ik maak mijn kwasten schoon met babyshampoo en lauwwarm water. Heel simpel 🙂 Je doet gewoon lauwwarm water in een kom met een beetje babyshampoo en dan ga je een beetje rondjes draaien in de kom met je kwast. Even uitspoelen onder de kraan en dan laten drogen. Wanneer het water vies is, pak je schone. Werkt voor mij perfect!

Esra: Ik krul mijn wimpers elke dag, maar nadat ik er een laag mascara overheen heb gesmeerd, zijn ze alweer gezakt! Erg irritant… Ik heb al verschillende soorten mascara’s gebruikt, maar ze blijven gewoon weer zakken. Weet jij misschien een trucje/tip waardoor mijn wimpers mooi gekruld blijven? Ik ben altijd stik jaloers op die meiden met mooi gekrulde wimpers, haha.
Dat had ik eerder ook altijd! Ik ben eigenlijk benieuwd wat voor wimperkruller je gebruikt. Ik heb namelijk zelf járenlang een wimperkruller van de Hema gebruikt en had hetzelfde probleem als jij. Mijn wimpers gingen gewoon echt naar beneden hangen wanneer ik mascara op had gedaan. Nu heb ik sinds kort een nieuwe wimperkruller (van Nyx, besteld bij Non Pareil Boutique). Hij is kwalitatief erg goed, het is een ‘zware’ wimperkruller en veel beter dan die van de Hema. En sinds ik die gebruik, blijven mijn wimpers echt de hele dag perfect gekruld. Dus ik zou zeggen: probeer eens een iets duurdere, betere wimperkruller!

Esra (andere Esra): ik heb altijd last van oogleden die een beetje vettig zijn. Normaal draag ik nooit oogschaduw, maar met speciale gelegenheden zoals kerst vind ik dat wel leuk om te doen. Nu vraag ik me af, of je op vettige oogleden ook primer moet doen.
Ja, juist op vettige oogleden! Primer zorgt er juist voor dat de basis heel mat en ‘droog’ is. Dat kan verschillen per primer, maar mijn primer doet dat wel. Wanneer ik het opbreng, merk ik dat het heel mat is. Wanneer het vet zou zijn, gaat het juist in de plooitjes van je oogleden glijden. Dat is juist niet de bedoeling! Dus: gebruik vooral oogschaduwbasis.

Heb jij een brandende vraag voor Miss Lipgloss? Mail hem naar ohmygloss@misslipgloss.nl en misschien verschijnt jouw vraag volgende week online.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.