Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
7 mei 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Shelly stuurde mij een mail met heel veel vragen. Het kwam er op neer dat ze niet begreep op welke volgorde je alles moet doen. Dus even op een rijtje met uitleg erbij en wat ik zelf gebruik:

1. dagcreme en/of moisturizer (wisselt laatste tijd, gebruik nu The Body Shop Aloe Vera dagcreme)
Dit is je verzorging.
2. basis (Clinique Redness Solutions Protective Base)
De basis zorgt er voor dat je make-up langer blijft zitten. Mijn basis werkt ook beschermend, er zit onder andere SPF in en het werkt goed tegen roodheid.
3. concealer (Maybelline Mineral Power en/of Catrice All Round)
Sommige mensen doen concealer na hun foundation, ik ben van mening dat het beter werkt als je eerst concealer aanbrengt. Hiermee werk je wallen en vlekjes weg.
4. poeder (MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder)
Doe dit over je concealer, zo blijft het langer zitten en gaat het rond je ogen niet ophopen in de lijntjes (en ja, die heb je ook als je nog heel jong bent, ik heb ze onder mijn ogen)
5. foundation (MAC Studio Sculpt)
Zorgt voor een egale huid zonder vlekjes
6. poeder
Over je hele gezicht. Maakt het mat en zorgt er voor dat je make-up de hele dag op z’n plek blijft.

Hierna kan je aan het werk met blusher, bronzer, highlighter et cetera.

Ysatis: Ik heb een vraagje over mijn haar. Ik zal proberen het te omschrijven hoe het eruit ziet. Ik heb heel heel veel krullen maar geen kroes zeg maar, en heel veel volume. Ik vind mijn haar opzich best mooi maar als het op droogt pluist het alle kanten op en krult het helemaal niet meer mooi. Wat zou ik er in moeten doen om het niet te veel te laten pluizen maar wel mooi krullen met misschien wat glans? Wat voor soort producten? Ik doe er zelf al creme voeding van de Kruidvat in. Al vast dankjewel!

Het tovermiddel: serum. Ik raadt iedereen serum aan. Dit zorgt ervoor dat je haar glad wordt, glanzend, het haalt pluis weg, voedt je haar… Het doet echt zoveel! Veel heb je niet nodig, een paar druppels hoef je maar in je handen te verdelen en dan in je haar doen. Let vooral op de puntjes, daar is het vaak erg pluizig. Aanraders zijn BioSilk, TOM Essential Drops, John Frieda Frizz Ease en Parucci serum. Ik gebruik dagelijks een serum om m’n haar glad en glanzend te maken. I love it. Dus: iedereen die nog nooit een serum heeft gebruikt, probeer het eens! Het is vaak wel wat duurder en het lijkt veel voor een klein flesje, maar je doet er ongelooflijk lang mee.

Eveline: Wat gebeurt er precies als je je haren ontkleurt? Krijg je, als je je haren geverfd hebt, dan je eigen haarkleur weer terug?

Ontkleuren is iets anders dan verven he! Als je je haar ontkleurt (of laat ontkleuren) dan wordt de pigment uit je haar gehaald. Pigment is kleur, dus als je bruin haar hebt, heb je bruin pigment in je haar. Als je haar grijs wordt (en later wit), dan gaat het pigment ook langzaam weg uit je lokken.
Maar bij beide gevallen geldt: je krijgt altijd je eigen haarkleur weer terug. Je haarkleur is genetisch bepaald, en dat kan je niet veranderen. Je zal altijd uitgroei krijgen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.