Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 juni 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Mathilda: Ik heb mijn wenkbrauwen geknipt, maar nu is een stukje van elke wenkbrauw veel lichter dan de rest.
Aan het begin is het donkerder dan de rest van de wenkbrauw. Moet ik dat grote stuk bij gaan tekenen? Of groeit het weer aan?

Het kan zijn dat je het iets te kort hebt geknipt, maar ik zou het gewoon bij tekenen. Ik heb dat ook wel eens hoor, dat ik net een stukje te kort knip of iets te ver doorknip. Maar dat is niet erg, gewoon een potloodje of poeder gebruiken die een tint lichter is dan de kleur van je wenkbrauwen. Dan zie je er niks meer van!

Lente: Ik ga binnenkort op vakantie naar Kreta en ik vraag me af of ik echt met zonnebrandcrème moet smeren
of dat een dagcrème met SPF ook goed is. Ik vind zonnebrand nogal plakken, er wit uitzien en het glanst als een gek.
En, welke SPF-factor moet je gebruiken als het daar rond de 30 graden is?
Ik neem aan dat het 30 of 50 moet zijn, maar ik las een keer dat je gezicht een minder hoge factor
moet hebben dan je lichaam..

Ja, je kan een dagcreme of foundation met SPF gebruiken, maar vaak zit daar niet echt hoge SPF in. Bijvoorbeeld 15 of 20. Hiermee wordt je dus maar een heel klein deel van de dag beschermd, terwijl je wel de hele dag in de zon bent. Dus ik zou wel een zonnefactor onder je dagcreme gebruiken. Er zijn ook speciale SPF producten voor je gezicht, Stila heeft ze bijvoorbeeld. Ik zou echt gaan voor factor 50, de zon is in Griekenland echt megasterk en dat is echt een aanslag op je huid als je daar niet aan gewend bent.
Hoe het zit met je lichaam in verhouding met je gezicht weet ik eerlijk gezegd niet… Bedenk wel dat je gezichtshuid heel teer en gevoelig is, en de huid van je lichaam veel dikker en steviger. Dus het is wel logisch dat je een hogere factor voor je gezicht zal gebruiken 🙂

Lina: Ik vroeg me af he, stel nou je hebt een makeupbasis met SPF 15 en dan doe je er een foundation op met SPF 25, hoe groot is dan de bescherming die je uiteindelijk op je huid hebt? 25? 15+25? 15?

25. Je kan zonnefactor niet ‘opbouwen’! Maar stel, je neemt een SPF 50 op je gezicht en een foundation met SPF25, dan ben je beschermt met SPF 50.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.