Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
25 juni 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Jeanne: Het is alweer bijna zomervakantie, en veel mensen gaan op vakantie naar een land waar het warmer is dan in Nederland.
Make-up moet vaak bewaard worden op kamertemperatuur. Ik vroeg me af of je ook om dingen moet denken als je in land bent waar het gemiddeld warmer is dan in Nederland. Hoe bewaar je je make-up dan het beste?

Goede vraag! Ik denk dat veel meiden vergeten dat ze moeten oppassen met hun make-up als het warm is. Houd je make-up vooral uit de zon. Je lipstick gaat smelten in de zon en je foundation gaat verrotten. Pas daar mee op!
Als je op vakantie gaat naar een warm land: Ik zou je make-up altijd in een beautycase of toilettas bewaren en die opbergen op een koele plek. En dan niet in de koelkast, maar bijvoorbeeld onder je bed of in een kast. Zo weet je zeker dat het koel blijft.
Je kan voor de zekerheid je lipstick en ‘vaste’ concealers (dus die in een palletje zitten) in de koelkast bewaren.
Als je make-upjes in je tas meeneemt, moet je ook oppassen. In de zon kan je tas echt gloeiend heet worden (zeker als je een zwarte tas hebt) en de inhoud dus ook… Als je toch per se make-up mee wilt, doe het dan in een zilverfolietje in een toilettasje. Op die manier wordt het niet warm.

Jaimy: Ik heb een vraagje over voetverzorging. Ik de zomer krijg ik altijd ineens last van droge voeten. De onderkant van mijn voeten gaan dan kapot, waardoor er allerlei dode huidcellen onder mijn voeten zitten. Ik vraag me ook echt af hoe dat ineens kan komen. Maar nu heb ik dus een scrub van Rituals gekocht en een eeltrasp, maar ik zie nog niet echt verschil. Heb jij een oplossing hiervoor? En bestaat er ook iets fijners als een eeltrasp, ik vind deze nogmal grof namelijk.

Jaimy, join the club. Ik heb precies hetzelfde als wat jij hebt. Ik geef mezelf een keer in de week een voet treatment en dat werkt. Wat je doet:

  • 1. Doe goed warm water in een teiltje en doe er iets verzorgends in, bijvoorbeeld een stukje van een bruisbal of een lekkere olie
  • 2. Ga lekker relaxen met je voetjes in het warme water, ongeveer een kwartiertje
  • 3. Gebruik je scrub op je nog natte voeten. Scrub maar lekker hard, je voeten kunnen het hebben. Concentreer je vooral op de plekken waar je veel velletjes en eelt hebt. Je kan eventueel hiervoor nog een eeltrasp gebruiken, maar daar ben ik zelf niet zo dol op. Spoel de scrub weg. Droog je voeten.
  • 4. Geef jezelf nu een voetmassage met een speciale voetcreme. Ik gebruik hiervoor Clarins Foot Beauty, en dat werkt zo heerlijk! Ik masseer mijn voeten daarmee ongeveer een kwartiertje en dan zijn mijn voeten weer helemaal zacht (en ben ik lekker relaxed).

Dit moet je wel elke week doen, anders krijg je je eelt enzo weer terug… Succes!

Aisling:  Ik heb een vraagje waar ik al een poosje mee zit en gisteren bedacht ik me opeens dat ik dat aan jou kon vragen : ) Mijn makeup (foundation, blush, bronzer) is van EDM. Heerlijk spul, maar ik heb gemerkt en ook gelezen dat het niet de hele dag blijft zitten. Dat vind ik op zich niet zo erg, maar de laatste tijd zit ik vaak op kantoor en ik merk dat ik continu met mijn handen mijn hoofd ondersteun als ik achter de computer zit. De vraag is; gaat de makeup er dan nóg sneller af? (ik denk van wel) en kan ik dan beter vloeibare makeup gebruiken, of gaat die er net zo snel af als ik telkens met mijn handen langs mijn wangen/kin ga?

Ja, ja, ja! Probeer echt zo weinig mogelijk met je handen aan je gezicht te zitten. Ik heb mezelf afgeleerd overdag aan mijn gezicht te komen. Bedenk ten eerst eens hoeveel bacterien er op je handen zitten (en die je dus dan op je gezicht krijgt, ieh!) en ten tweede gaat je make-up er dus sneller af.
Ik las deze tip zelf ooit een keer in een tijdschrift en elke keer als ik aan mijn gezicht zat, dacht ik: “Ho! Stoppen!”, dus ik denk dat jij dat ook hebt na het lezen van dit antwoord.
En het maakt niet uit of je nou minerale foundation of vloeibare foundation gebruikt.Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.