Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
9 juli 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Teske: Hoe gebruik je nou eigenlijk een shampoo bar? (bijvoorbeeld van Lush)

Heel makkelijk en ideaal voor op vakantie. Hoe ik het doe: je maakt de bar een beetje nat, je ‘veegt’ het een paar keer over je natte haar. Dan kan je de bar (droog) wegleggen en dan met je handen de shampoo opschuimen in je haar. Superzuinig en werkt super!


Tessa: Ik gebruik een poederfoundation van EDM. Hier ben ik erg tevreden mee. Maar kan ik met deze foundation ook blushes gebruiken die niet poederachtig zijn (bijv cremeblushes) gebruiken? Of veeg ik dan de foundation weg? Alvast bedankt!

Tja, je hebt gelijk: het is heel lastig om je poeder niet weg te vegen als je een cremeblush of iets vergelijkbaars gebruikt. Je kan het onder je foundation aanbrengen, want poederfoundation dekt niet helemaal. Maar dat is niet zo heel erg mooi… Je zou de cremeblush dan als basis kunnen gebruiken. Dus onder je foundation en dan over je foundation een poederblush. Eigenlijk werkt een cremeblush het allerbeste in combinatie met een vloeibare foundation.


Meghan: ik wil graag even weten wat jij als make up gebruikt in de zomer anders dan in de winter.. want ik gebruik meestal liquid foundation maar ik heb nu het gevoel dat dat ‘’smelt” door de zon… dus ben ik nu alleen mineralen foundation aan het gebruiken.. maar dat gaat er ook snel af als ik bv zweet.. dus ik weet echt niet wat ik moet doen!

Ik denk dat ieder meisje hier last van heeft. Ik heb dat vooral op mijn voorhoofd: mijn lok hangt daar overheen en daar zweet ik dus meer. Ik gebruik gewoon veel minder make-up in de zomer. Ik ben het nu aan het afbouwen, ik draag als het echt warm is alleen concealer en bronzer op mijn gezicht. Soms een klein beetje poeder eroverheen zodat ik niet ga glimmen.
Als je wel ECHT foundation op wil, zit er niks anders op dan heel veel make-up te gebruiken. Dus eerst een basis, dan je foundation en dan een fixerende poeder. En dan overdag bijpoederen. Maar dat is echt niet lekker als het zo warm is.
Als je het gewoon afbouwt, zal niemand merken dat je geen foundation ophebt.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.