Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
1 januari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Eveline: Ik gebruik  sinds kort minerale poeder, maar het dekt bij mij niet echt goed (ookal doe ik meerdere lagen), na een paar uur glmt mijn huid alweer heel erg. Is er een manier waarop het wel iets beter dekt of moet je dan overstappen op gewone poeder/foundation?
Ten eerste: gebruik een goede kwaliteit minerale foundation. Eerlijk is eerlijk, Essence en Catrice werken nou eenmaal veel minder goed dan minerale foundation van bijvoorbeeld Everyday Minerals, The Body Shop of Bare Escentuals. Dus zorg voor een goede kwaliteit!
Begin altijd met een primer, bijvoorbeeld een rijstpoeder. Dit zorgt er al voor dat het langer blijft zitten, dus je glimt minder snel. Gebruik helemaal op het laatst een finishing powder (of gewoon een losse poeder), hiermee set je het en glim je minder snel.

Kirsten: Ik ben heel erg wit in mijn gezicht, heb jij dit ook? En wat doe je eraan?
Jaaa, dat heb ik ook. Er zijn meerdere dingen die je kan doen. Je kan zelfbruiner gebruiken. Ik doe dat zelf ook af en toe, eerst scrubben en dan een heel dun laagje (goed uitsmeren). Je bent er net even wat minder bleek door. Tweede optie is zonnebank of gezichtsbruiner. Natuurlijk wel slechter voor je huid! En mijn gezicht word niet bruin van de zon, misschien heb jij dat ook. Optie drie is de optie die ik elke dag doe: koop een matte bronzer en gebruik die gewoon elke dag. Koop een lichtere en een donkerdere. Gebruik de lichtere bronzer met een grotekwast over je hele gezicht, de donkerdere onder je jukbeenderen, een beetje op je kin, neus en voorhoofd.

Tessa: Meestal als ik een puistje krijg duurt het heel lang voordat hij weg gaat. Heb je misschien ook tips of ideeen hoe ze sneller weg gaan?
Ohja, dat ken ik. Ik heb bijna nooit puistjes, maar áls ik ze heb, willen ze weken blijven zitten. Je kan ze natuurlijk gewoon uitknijpen als je er écht niet meer tegenkan, dat doe ik ook. Doe het wel met schone gewassen handen en doe het voorzichtig! Als ik puistjes heb, gebruik ik atijd Mint Julep Masque. Dat is een mintmasker en die ‘zuigt’ als het ware oneffenheden op, dus ook de viezigheid uit je puistjes. Dit kan je alleen op je puistje smeren en er gewoon mee gaan slapen, bij mij zijn ze dan de volgende dag een stuk minder.
En ohja, smeer er geen make-up ofzo op, dan blijven ze alleen maar langer zitten.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.