Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 augustus 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Tanné: Ik heb een erg droge (ik denk eerder vochtarme huid, aangezien ik wel meeëters enal heb) en sinds kort heb ik de Mac Studio Sculpt foundation gekocht. Ik breng het met mijn handen aan, na een primer, maar, dan gaat het heel erg stroef en heb ik moeite met het goed te verspreiden. Ook blijft er foundation tussen mijn wenkbrauwen hangen, wat echt geen zicht is. Ik heb al geprobeerd een beetje dagcreme van de Bodyshop erbij te doen maar dan vermindert de dekking redelijk hard en moet ik bijna evenveel dagcreme gebruiken als ik gewoon dagcreme zou op doen, dat kan toch niet de bedoeling zijn? Ik kan ook niets van kwasten over internet bestellen en ben ook te gierig om er te veel geld aan uit te geven, haha (MAC Stippling Brush bijvoorbeeld, way to expensive.) 😛 Heb jij nog tips misschien?

Mij lukt het ook niet om de Studio Sculpt met mijn handen aan te brengen. Het is inderdaad stroef en wordt megadik op je huid, als een pannenkoek. Superlelijk! De beste oplossing is een kwast gebruiken. Ik wissel af, ik gebruik nu vooral een buffer kwast, maar gebruik ook af en toe een platte foundationkwast en een stippler. Je kan deze allemaal bijvoorbeeld bij Zoeva of Coastal Scents kopen voor lage prijzen. Succes!

Manouk: Een hele korte vraag: Kan ik foundation ook als oogschaduwbasis gebruiken?

Het kan, maar het is niet echt een hele goede oplossing. Simpel: het is daar gewoon niet voor gemaakt. Je zal merken dat het in het begin mooi zal zitten, maar dat je makeup na een paar uur toch in de lijntjes gaat trekken. Ik zou zeggen: probeer het eens uit met jouw foundation. Misschien werkt het! Maar echte oogschaduwbasis werkt nog altijd het allerbeste.

Nuria: Het is natuurlijk zomer en het is heet. Ik zweet vrij snel. Heb ik net mijn zonnenbrand foundation op etc. Zweet ik is alles gelijk weer weg!. Ik wil tog graag foundation op als ik naar feestjes ga en dat het blijft zitten, ookal is het warm. Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn foundation blijft zitten als ik zweet ?

Oplossing: basis en poeder. Vroeger gebruikt ik die twee dingen nooit, en was mijn make-up er na een uur af. Nu blijft mijn makeup echt de hele dag zitten, van ’s ochtends vroeg tot de volgende morgen als ik ga stappen! Gebruik een goede basis, het liefst een vloeibare. Ik gebruik Clinique Redness Solutions Protective Base. Breng dan gewoon je concealer en foundation aan zoals je gewend bent. En daaroverheen een finishing powder. Ik gebruik MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder. Als je een combinatie van een basis en poeder gebruikt, blijft je makeup echt veel langer zitten. Je kan zelfs een beetje poeder en een kwast meenemen, als je bijvoorbeeld een feestje hebt en je wilt dat je make-up perfect blijft.

Vera: Ik heb een vraagje. Als ik mijn gezicht na het wassen met een facewash afdroog, dan pak ik meestal maar gewoon een handdoek die aan de verwarming hangt, en dus al gebruikt is (wel door mijzelf). Is dit slecht? Kunnen er bijvoorbeeld nog bacteriën in een gebruikte handdoek zitten? Ik vind het namelijk zonde om alleen voor je gezicht een hele schone handdoek te gebruiken. Ik hoop dat je mijn vraag kan beantwoorden. En je site is echt super!

Thanks 😀 ! Ja, dat is wel ‘slecht’. Er zitten inderdaad zoals je zelf al zegt bacterien in. Maar eerlijk gezegd doe ik het zelf ook, het is geen doen om elke ochtend en avond een nieuwe handdoek te pakken, dan ben je in een paar dagen door al je schone handdoeken heen! Wat je wel kan doen is bijvoorbeeld een stapeltje gasthanddoekjes kopen, bij Xenos en Ikea zijn die heel goedkoop. Koop er zeven, zodat je elke dag van de week een schone kan pakken. ’s Ochtends de ene kant, ’s avonds de andere kant. Tissues kan je ook gebruiken, maar als je echt een kletsnat gezicht hebt werkt dat niet zo lekker.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.