Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
20 augustus 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Mathilda: Sinds een tijdje heb ik een paar rode pukkeltjes, eerder was het niet zo rood. Ik doe er nu concealer over alle rode plekjes, eerst een groene en daarna mijn eigen huidskleur en die blend dan een beetje. Maar na een uur is het weer weg, mijn vraag is nu: Kan ik de ook een poeder over de concealer doen? Zo ja, weet jij een goedkope?

Dé oplossing voor dit soort dingen is altijd poeder! Doe eerst een laagje concealer op, dan poeder. Weer een laagje, en poeder. Als je wil, doe je dat dan nog een keer. Kijk, je moet niet elke keer een pannenkoek opdoen, maar echt een miniscuul beetje concealer. Op die manier dekt het supergoed, en door de poeder blijft het ook nog eens heel lang zitten. En doe er basis onder, dat helpt ook altijd.
Trouwens, je kan beter eerst de groene concealer doen, en daarna concealer in je eigen huidskleur. Echt in laagjes, zeg maar. Op die manier maskeert ‘ie het rood beter en dekt het ook nog eens beter.


Lieke: Als ik een dagcreme heb opgedaan en daarna mijn foundation dan zie je het gelijk al niet meer. Mijn dagcreme zuigt alles op! En dat vind ik gewoon super vervelend! Het is ook nog is dat mijn huid heel droog is en ik lees dat jij heel veel met moisturizer werkt maar waarvoor werkt dat het beste? En kan je dat ook voor een droge huid gebruiken als make-up basis?

Moisturizer is een product was je los van je dagcreme gebruikt, het is een product dat extreem vochtinbrengend werkt. Heel goed voor een vochtarme huid! Je zou dit eens kunnen proberen, want dat is niet zo vet als sommige dagcremes voor de droge huid die – zoals jij zegt – je foundation opslurpen.
Verwar een moisturizer niet met een basis, een basis is iets heel anders 🙂 ! Dat is een apart spulletje wat je op je gezicht smeert zodat je make-up langer blijft zitten en niet door je huid opgeslorpt wordt. Dus je zou een moisturizer in combinatie met een basis kunnen proberen. En dan eerst de moisturizer aanbrengen, en daarna de basis.


Jess: Ik heb bruine ogen en bruin haar, maar zou blond wel eens willen proberen? Hoe weet ik dat blond haar mij staat of helemaal niet? Heeft dat met je huidskleur te maken? want ik ben wel licht getint.

Het ligt er een beetje aan hoe getint je bent. Ik vind zelf bij een iets getinte huid een lichte haarkleur wel heel mooi, zeker omdat je een warme huidskleur hebt en geen koele. Bij een rozige huid is blond al gauw geel, wat niet zo mooi is (of niet zo mooi wordt gevonden). Wat ik iedereen altijd adviseer: ga naar je kapper en vraag het. Je hoeft hiervoor echt geen afspraak te maken, ga gewoon even langs, leg je ‘probleem’ uit en de kapsters (of kappers) zullen meteen begrijpen wat je bedoelt.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.