Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
10 september 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Yara: Ik lees vaker iets over warme of koude kleuren, maar nu vraag ik me af, welke kleuren zijn nu warm of koud? Blauw is toch een koude kleur? maar hoe zit het met de rest van de kleuren? en is het zo dat je beter geen warme en koude kleuren kunt combineren?

Warme kleuren zijn de herfsttinten, zoals oranje, rood, bruin, brons en geel. Koele kleuren zijn blauw, groen en paars. Eigenlijk kleuren die je veel overdag bij het strand ziet. Op die manier kan je het ook onthouden, het is namelijk net andersom dat je zou denken. In de koude herfst zie je warme tinten, en in de warme zomer op het strand zie je koele tinten.

Je kan heel goed koude en warme kleuren met elkaar combineren! Maar waar je wel op kan letten is of jij een warme of koele huidskleur hebt. Ikzelf heb een koele tint in mijn gezicht, maar een warme tint op de rest van mijn lichaam. Er is een makkelijke manier om uit te zoeken of jij koel of warm bent. Neem een stuk gele stof. Een sjaal, een trui, het maakt niet uit. Drapeer dat over je hals heen. Kijk dan in de spiegel. Gaat je gezicht stralen, lichten je ogen op? Dan heb je een warme tint. Gebeurt het tegenovergestelde? Zie je er moe en flets uit? Dan heb je een koele tint.

Wanneer je een warm type bent, kan je dus heel goed warme kleuren dragen. En zo werkt het ook met de koele kleuren. Combineren kan, maar check dus gewoon hoe het bij jou staat. Ik let er nooit specifiek op, maar doordat ik een warme kleur foundation gebruik (om te matchen met de rest van mijn lichaam) staan warme kleuren me toch het mooist. Ik pak dan ook heel vaak paletjes met bruine- en bronskleuren.

Femke: Ik zit nogal met een probleem, op mijn gezicht, tussen mijn wenkbrauwen heb ik kleine littekentjes, waar ik me aan erger (ik heb die gekregen door puistjes). Hoe kan ik dat het beste wegwerken? Ook zitten er kleine (spat?) aderen naast mijn neusvleugels en onder me neus die erg opvallen, kan ik deze weg krijgen met een bepaald product, of moet ik er foundation op doen, en zo ja, welke foundation van welk merk? En hoe verwijder je mee-eters van je neus? Want ik heb er een paar, ik heb veel geprobeerd, zoals van die neusstrips van essence, en nog een andere neusstrip van een onbekend merk, maar het werkt gewoon niet. Ik hoop dat je me vragen kan beantwoorden 😀

Hi Femke! Je kan wanneer je je opmaakt het beste beginnen met een groene concealer die goed dekt, bijvoorbeeld uit het doosje van Catrice. Breng deze aan op je spatadertjes. Blend het wel een beetje, zodat het wegvalt. Rood is namelijk de complementaire kleur van groen, en daardoor vallen je rode vlekjes weg. Poeder dit af. Doe hier over heen je foundation en poeder dat ook weer af. Nu kan je aan de slag met je littekentjes. Hierop kan je het beste een goed dekkende, compact concealer gebruiken. Dus concealer uit een potje, ook zoals die van Catrice. Breng die aan, blend het, en poeder af. Verdwenen! Ik weet niet of je van plan bent dit elke dag te doen, maar dit is in ieder geval een manier om je oneffenheden te verbergen. Je kan het natuurlijk ook zonder de foundation doen.

Over de mee-eters: probeer het Queen Helene Mint Julep Masque eens 🙂

Ayse: Hoi Cynthia! Vraagje: wat denk jij over kam mascara? Bijvoorbeeld Catrice Volume Stylist mascara of Maybelline Stylist mascara? Fijn of niet? Bedankt alvast! ….en ik vind jou heel aardig en vriendelijk!

Hi Ayse! Aw, wat lief dat laatste! Ik heb zelf een haat/liefde verhouding met kam mascara’s. Het grote voordeel van deze mascara’s is dat ze je wimpers heel goed scheiden. Maar het nadeel vind ik dat ze niet heel erg veel volume geven. Ik weet nog dat Rimmel ooit als eerste in Nederland met zo’n kam mascara kwam, in een grijs flesje. Ik kocht hem toen natuurlijk meteen! Ik heb nu ook een tijdje Bourjois Liner Effet mascara gebruikt, dat is ook een kam mascara. Ik vond hem wel erg fijn, tot ik de mascara van Anastasia in huis had. Die heeft een gewone borstel, gewoon met haartjes, geen poespas. En ik merk dat ik daar toch het meeste volume mee krijg. Dus ik ga voorlopig gewoon weer voor gewone borsteltjes!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.