Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
8 januari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Michèle: Ik heb zelf suuuuperdroge huid en na het douchen is het alleen nog erger… Dan trekt m’n huid echt superhard en lijkt het net schuurpapier. Ik moet dus altijd goed smeren maar soms heb ik er gewoon geen tijd voor en zit ik helemaal plakkerig in mn kleren of heb ik heel de dag dat trekkerige gevoel. Zijn er andere spullen dan bodycrème die snel in gebruik zijn en toch nog goed hydrateren? En waar kan je die halen? Ik ben ook op zoek naar een zeep die lekker hydraterend is (ik heb al zo’n beetje elke douchemelk en hydraterende zeep die je kan kopen in de kruidvat geprobeerd…). Weet jij een goede?

Oh, dat na het douchen herken ik heel erg! Tip: scrub & een goede zeep die je huid zacht maakt en voedt. Gebruik voor je gezicht een scrub en voor je lichaam. Als gezichtsscrub kan ik de St. Ives Apricot Scrub aanraden, ik heb hem gekocht in de afrowinkel.

Hij kost €5 en is heel zacht, maar scrubt ook erg goed. Ik heb zelf een vochtarme huid die ook erg trekkerig is na het douchen, maar als ik dat gebruk is het veel minder erg. Dus: scrub een paar keer in de week, gewoon wanneer jij denkt dat je het nodig hebt. Ook je lichaam, gebruik daarvoor een scrubhandschoen en een scrub (bijvoorbeeld van Greenland of Rituals, heb ik goede ervaringen mee). Je moet dus ook een goede hydraterende zeep gebruiken, ik kan de Gamila Secret zeep super aanraden. Je kan deze zeep voor je lichaam en gezicht gebruiken en zorgt echt voor een minder droge huid. Hij kost €19,95 en is te koop bij de Douglas. Als je deze twee dingen regelmatig gebrikt, zal je al merken dat je minder hoeft te smeren met butters en milks en dat ze sneller intrekken 🙂

Amanda: Ik ben nogal wit van mezelf, maar midden op de dag als ik op school ben en ik kijk in de spiegel heb ik ineens een heel rood hoofd (het gaat hier niet over schaamte ofzo, denk ik zelf). Is dit te verhelpen?
Ik ken het! Heb hetzelfde. Er zijn meerdere dingen die je kan doen. Je kan bijvoorbeeld onder je foundation een groene poeder gebruiken. Klinkt raar, maar het laat het rode als het ware ‘verdwijnen’. Everyday Minerals heeft van die groene poeders. Tweede optie is een anti-redness dagcrème.

Eucerin heeft er een, dit is een groenige crème die ook het rode ‘weghaalt’. Eucerin is te koop bij de apotheek! Oh, enne, ga als oplossing NOOIT een hele dikke laag foundation of concealer aanbrengen. Niet mooi 🙂

Janycka kocht een moisturzier lotion voor haar haar, maar eenmaal thuisgekomen bleek ‘ie te stinken! Hij werkt wel supergoed dus Janycka wil hem wel blijven gebruiken. Haar vraag: Weet jij misschien iets, of bestaat er iets waardoor je haar alleen lekker gaat ruiken? Dat ik dat erna in kan doen. Of een spray die je zelf kan maken desnoods? Of een hele andere tip hoor ik ook graag.
JA, dat bestaat 🙂 Er zijn veel soorten haarparfum, kijk maar eens bij bijvoorbeeld de Douglas of Ici Paris (of vraag een winkelmedewerker). Van veel gewone parfums bestaat ook haarparfum.

Tom Ford Luminous Hair Perfume

In haarparfum zit geen alcohol, in normale parfum zit dat wel. Alcohol is slecht voor je haar, vandaar dat er speciale haarparfums bestaan. Als je Googled op ‘hair fragrance’ vind je vanzelf webshops die het verkopen.
Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.