Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
10 december 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Anne: Ik ben op zoek naar een betere foundation, ik heb al wel erg goede foundations maar in de compleet verkeerde kleur! 🙁 Ik ben erachter gekomen dat ik een roze koele ondertoon heb in mijn gezicht en heb steeds foundations gekocht met “oranje”. Balen, there goes the money! Ik snap namelijk niks van de benamingen van de foundations, ook als ik de foundation test dan zie ik niet wat de roze en oranje zijn. (Super winkelverichting) Beige, beige rose, camel ik snap er niks van! 😛
Kun je mij misschien uitleggen welke benamingen meestal de roze ondertonen bevatten?

Dat is heel erg lastig, ik ken het, ik ging er eerder ook altijd mee in de mist. Ik wist niet eens wat ondertonen waren! Bij veel make-up merken kan je aan de naam niet zien welke ondertonen erin zitten. Bij sommigen ook wel. Ik heb bijvoorbeeld een concealer van Maybelline, en die heeft varianten als ‘nude beige’ en ‘rose beige’. Dan heeft nude gele ondertonen en rose rode. Let daar dus in eerste instantie op! Het heeft bij drogisterijen niet heel veel zin om het aan medewerkers te vragen, want die weten zelf vaak ook vrij weinig van de ondertonen. Bij een Douglas, Ici Paris of MAC zou ik dat wel gewoon doen.
MAC heeft er wel een systeem voor. de namen met NC erin zijn met gele ondertonen (Not Cool, ezelsbruggetje) en de NW (Not Warm) zijn met rode ondertonen.
Bobbi Brown zegt in een van haar boeken dat het bij iedereen goed is om make-up met gele ondertonen te gebruiken, maar of dat echt zo is weet ik niet. Op fora lees ik ook wel eens dat je het kan zien door een stuk wit papier bij je sleutelbeenderen te houden omdat je daar goed kan zien wat voor ‘kleur’ je huid is. Maar de huid van mijn lichaam heeft een andere ondertoon dan de kleur van mijn gezicht. Dus volgens mij is dat ook geen goede oplossing.
Mijn advies: vraag gewoon hulp aan iemand die er wat meer van weet. Wanneer je in de Kruidvat of Etos staat zou ik alle kleurtjes even swatchen op je hand, vaak zie je dan wel het verschil tussen rode en gele kleuren.

Mathilda: ik heb sinds vandaag (ik weet niet wanneer je dit plaatst maar toch) een nieuwe bril.
En de glazen zijn ENORM!(niet dik maar gewoon groot) En ik heb hele kleine ogen.
Hoe kan ik m’n ogen het beste opmaken om ze groter te laten lijken?
Met lichte kleuren, donkere, liner? Help me!

Oew, dat is echt balen. Maar hey, met een leuk montuur ben je wel lekker hip! Ik heb ook een bril. Ik heb een trucje om je ogen groter te laten lijken. Het is niet moeilijk, vergt wel wat oefening. Onthoud dat je altijd een hele lichte kleur oogschaduw in je binnenste ooghoek gebruikt, en een hele donkere in je buitenste ooghoek. Breng ook donkere oogschaduw aan in/op je arcadeboog. Gebruik een lekkere dikke lijn vloeibare eyeliner, mascara en je ogen zien er meteen groter uit! Een beetje zoals dit:

Dan zou ik er nog voor kiezen om een vloeibare liner te nemen in plaats van een potloodje, dat doet je ogen nog groter lijken. En op je waterlijn een wit oogpotlood gebruiken!
Met deze methode gebruik je een soort shape techniek, je maakt gebruik van schaduwen. Je kan het natuurlijk met allerlei kleuren doen, voor een natuurlijk effect gebruik je aardetinten.
Je hebt trouwens wel een crease brush hiervoor nodig, om de oogschaduw mooi aan te brengen in je arcadeboog. Je kan hem bij Sephora kopen voor ongeveer €10!

Marloes: Ik heb een vraagje over foundation. Ik heb namelijk een erg vette huid met oneffenheden, nu wil ik een foundation gebruiken zodat ik het overdag verbergen kan. Maar ik weet niet zo goed welke foundation ik daarvoor het beste kan kopen. Heb jij misschien een tip? En is het beter om een foundation te kopen op waterbasis of juist oliebasis?

Ik zou beiden proberen te vermijden. Op waterbasis en oliebasis is geschikt voor mensen met een droge tot normale huid. De olie in de foundation zorgt namelijk voor een vochtinbrengend effect, en in foundation op waterbasis zit nog steeds een beetje olie. Dat is helemaal niet goed te combineren met een vette huid. Ga op zoek naar een olievrije foundation, deze is perfect voor een vette huid. Je moet wel even iets meer zoeken naar oil free foundations, maar bijna alle cosmeticamerken hebben wel een paar olievrije foundations in de collectie. Ga gewoon scannen op ‘oil free’. Of vraag ernaar bij Douglas, Ici Paris of MAC. Vind je het in Nederland te duur? Zoek eens op eBay op ‘Oil Free foundation’ en je krijgt enorm veel resultaten. Succes!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.