Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
17 december 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Ilse: Ik heb een vraagje over serum. Wanneer ik mijn haar net heb gewassen laat ik het het liefst natuurlijk drogen en wikkel ik het daarna in een knotje. De volgende dag zit mijn haar dan natuurlijk niet meer in model door dat knotje en wil ik het graag stijlen met de stijltang. Als hittebeschermer gebruik ik altijd het Thermal Protect serum van John Frieda. Nou vind ik het het fijnst om serum in handdoekdroog haar te doen. Mijn vraag ik: kan ik dan de serum een dag voor het stijlen in mijn haar doen of heeft het de volgende dag geen effect meer en kan ik het dan beter gewoon in droog haar doen? Ik hoop dat je me kan helpen:)

Ik zou het ’s ochtends nog wel even aanbrengen… Je kan het natuurlijk ook gewoon allebei doen, dus ’s avonds er echt even aandacht aan besteden en ’s ochtends er nog even één drupje in doen als bescherming, zodat je zeker weet dat je haar beschermt is tegen de hitte.


Grieke: Ik douche altijd ’s avonds, en spoel mijn haar altijd net zo lang uit tot er geen restje shampoo meer in zit.
Toch wordt ik ’s ochtends altijd met vette haren wakker. Ik vind het zo irritant!
Weet jij hoe ik dit kan verkomen, en of er nog bepaalde producten zijn die ik hiervoor kan gebruiken?

Dat komt doordat je met je haar/hoofdhuid over je kussen beweegt, daardoor wordt je haar vet. je haar wordt ook sneller vet als je het veel borstelt of als je er veel met je handen inzit. Dus moet je een manier vinden waardoor je minder met je haar over je kussen wrijft. Je kan bijvoorbeeld een lage staart in doen of een douchemutsje opzetten, maar dat lijkt mij niet zo lekker slapen… Een andere oplossing is natuurlijk gewoon ’s ochtends douchen, en je haar zo min mogelijk wassen. Als je je haar elke dag wast, wordt het sneller vet.


Eleni: Omdat ik maar een zeer beperkte stash heb zou ik het wel leuk vinden om enkele palettes aan te schaffen. Op die manier heb ik als beginnende make-upgebruiker meteen verschillende oogschaduws waartussen ik kan afwisselen van goede kwaliteit. Ik zou graag beginnen met een nude palette en zag dat je deze op twee verschillende sites kan krijgen: zoeva en coastal scents. Bij coastal scents kost deze pallete zo’n vier euro meer. Nu vroeg ik mij af welke site jij de beste vindt? Verschilt de kwaliteit van de palettes? Hoe verschillen de sites qua service? enz. Ik hoop dat je mij kan helpen.

Deze vraag krijg ik heel vaak! Je kan deze palettes ook altijd op eBay vinden en altijd voor minder dan op dat soort websites. Ik zeg: de palettes zijn hetzelfde en/of vergelijkbaar. Het ene bedrijf drukt zijn eigen naam erop, zoals Zoeva en Coastal Scents, maar het zijn dezelfde palettes als die je op eBay vindt. Wat ik zou doen: voor de goedkoopste gaan, zeker nu er zo enorm veel aanbod is.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.