Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
15 januari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • droogtelijntjes
  • houdbaarheid
  • Oh My Gloss
  • stomen
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Judith: hoe smeer jij zelfbruiner uit op je rug? Hoe krijg je het überhaupt op je rug? ik kan dat niet :oops:

Spray gebruiken! Spray moet je eigenlijk ook uitsmeren, maar je kan er dan in ieder geval wel bij om het te sprayen. En anders even je moeder of een vriendin vragen. Doe ik ook altijd!


Fleur: Ik heb best een aantal lipglossjes. Maar wanneer weet ik wanneer ik het echt niet meer kan gebruiken? Afgezien van het aantal maanden hoe lang het product houdbaar is, wat er op de verpakking staat.

Die datum op de verpakking (dat potje waar een aantal maanden bij staat) vind ik zelf altijd een beetje zinloos. Die houdbaarheid moet op de verpakking staan van de VWA (Voedsel en Waren Autoriteit), maar kan je wel met een korreltje zout nemen. Op sommige producten staat dat je het 12 maanden houdbaar is, maar kan je echt járen gebruiken. Bij lipgloss moet je de geur, kleur en substantie checken. Als de geur anders is dan toen je hem kocht, is er iets al niet goed. Als de kleur dan ook veranderd is, is je lipgloss echt niet goed meer. Vaak wordt de kleur een beetje viezig flets, van bijvoorbeeld knalroze naar flets-roze. En dan als laatste de substantie: is je gloss niet meer goed smeerbaar of is het juist superwaterig? Weggooien. Ohja, wanneer de lipgloss is gaan scheiden (dan heb je een laag ‘olie’ boven op liggen), is er vaak niks aan de hand. Wanneer je even schudt of in het tubetje knijpt (of de applicator op en neer doet in het flesje) is het vaak al weg.


Ioni: Ik ken het gezicht stomen van verkoudheden met eucalyptus en bij de schoonheidsspecialiste zonder geur.
Is er ook iets om thuis te stomen met een lekker geurtje of iets wat ook nog goed is voor je huid?

Stomen, heerlijk! Zeker als je verkouden bent. Stomen lucht dan echt even op. Maar het antwoord op je vraag is: ja! Koop ten eerste een stomer, dat is het meest praktische. Voor €15 heb je al een stomer, ik heb er één voor dat geld van Bestron, bij de Kijkshop. Je kan in het bakje onderin (of in een speciaal daarvoor bestemd reservoir) olie doen. Er zijn heel veel verschillende oliën die goed zijn voor je huid, kijk eens bij de Tuinen bijvoorbeeld! Je kan oliën als jojoba-olie, tea-tree olie (!), lavendel-olie of ylang ylang-olie gebruiken. Er zijn heel veel soorten!
En dan is er nog iets, maar dat kan je niet gebruiken in een stomer. Hiervoor moet je gewoon een teil met heet water gebruiken. Namelijk de Lush Toner Tabs! Dit zijn tabletjes die je in een bak met heet water kan doen, deze ruiken lekker én zijn supergoed voor je huid. Deze tabs lossen op in het hete water en gaan dus meestomen. Er zijn drie verschillende soorten voor drie verschillende huidtypes. Ze kosten maar €1,25!


Jessy: Ik maak me een beetje zorgen om m’n huid, want ik heb van die droogtelijntjes! Het lijken wel een beetje rimpeltjes! Ik ben nog maar 14, en bij sommige van mijn leeftijd zie ik wel eens zo een lijntje, maar die zie je bijna niet. Ik heb er  4 op mijn voorhoofd! Is dit niet heeel slecht.. Ik heb sinds een week Moisture surge van Clinique. Maar wat ik me eigelijk afvroeg, gaan deze nog weg, of al heb je ze eenmaal, gaan ze dan niet meer weg? Weet jij misschien nog wat om het weg te krijgen (en voorkomen natuurlijk)?

Ik heb dat ook! Het is net of je rimpels krijgt inderdaad, ik heb dat zelf rond m’n mond en op m’n voorhoofd. Dit komt inderdaad – zoals je zelf al zegt – door een droge (vochtarme) huid. Voorkomen kan door op tijd te beginnen met een vochtinbrengende crème. Goed dat je hier meteen mee begonnen bent, dat maakt het al een stuk minder. Echt weg gaan ze geloof ik nooit, ook al claimen veel crèmes dit (ze claimen ook dat de diepste rimpels kunnen verdwijnen, yeah right). Het beste wat je kan doen is het goed verzorgen en gehydrateert houden. Let er vooral op dat je dat doet voordat je gaat slapen, concentreer je dan echt op de plekken waar je die lijntjes hebt. Op fora lees ik wel eens dat olijfolie wil helpen. Je doet dan gewoon een beetje olijfolie op en rond je droogtelijntjes en dat schijnt te helpen. Ik heb het zelf nooit uitgeprobeerd, dus ik kan je niet zeggen of het helpt, maar het is het proberen waard!


Heb jij ook  een vraag voor Miss Lipgloss? Mail hem dan naar ohmygloss@misslipgloss.nl !


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.