Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
22 januari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Sèverine: Als eerste jou make-up zit steeds vet mooi! Dan bedoel ik vooral je huid, helemaal egaal! Bij mij word dat nooit zo. Ook niet als ik foundation of powder gebruik. Ik heb wel je filmpjes en foto’s bekeken, maar zou jij mij kort samengevat wat tips kunnen geven?

Eerlijk gezegd krijg ik sinds ik minerale foundation gebruik deze opmerkingen! Ik hoor vaker deze dingen, en geloof me: ik heb van mezelf helemaal niet zo’n geweldige huid. Ik heb donkere kringen onder m’n ogen en rode vlekjes op m’n gezicht. Dus mijn beste tip is: minerale foundation gebruiken! Ik gebruik het al jaren van EDM. Het blijft goed lang zitten als je een (minerale) basis en finishing powder gebruikt.
Minerale foundation dekt goed, maar ziet er ook weer erg natuurlijk uit. Gebruik ook een goede concealer, ik gebruik nu Max Factor Mastertouch, dekt erg goed en blijft mooi zitten.

Laura: De laatste tijd wordt m’n huid best droog zeg maar, (ofja ik weet eig niet precies dan) maar in ieder geval komen er als ik foundation etc. op doe allemaal schilfertjes. Terwijl ik toch een hydraterende dag en nachtcreme opdoe, en ook die dagcreme voor de foundation op mijn gezicht smeer. Zeg maar als ik dan de foundation op heb en dan van dichtbij in de spiegel kijk zie ik allemaal van die schilfertjes op m’n huid, in ieder geval niet egaal. Dit is ook vooral als ik na een dag in de spiegel kijk, omdat je dan al een hele dag hebt gehad en dat is best logisch dat het er dan een beetje af gaat.

Dit heb ik ook heel lang gehad, zo irritant. Heb je net mooi je make-up erop, zie je die schilfertjes! Blegh! Dat je een hydraterende dag- en nachtcrème gebruikt, is heel goed. Je kan ook overwegen om een moisturizer te kopen voor dagen dat je een erg droge huid hebt. Een fijne is van Inecto Pure Coconut Oil, kost ongeveer €5 bij de Tuinen. Smeer dit gewoon ’s ochtends op, in plaats van je dagcrème als je merkt dat je een bad-skin-day hebt, haha.
Verder is scrubben heel belangrijk, dit haalt de schilfertjes weg. Gebruik een milde scrub, bijvoorbeeld de Apricot Scrub van St.Ives, die gebruik ik zelf en is erg fijn. Dit kan je een paar keer per week doen, ik doe het zelf 3 keer per week ongeveer. Check gewoon hoevaak je huid het nodig heeft!
Verwen je zelf ook af en toe eens met een vochtinbrengend maskertje! Helpt ook erg goed.

Julia: Ik heb al een tijdje wat make-up maar niet echt goed. Ik  gebruik maar een beetje wat zonder echt een goede basis te hebben. Dus  mijn vraag aan jou is: als je net met make-up begint of al een tijdje, wat voor make-up moet je sowieso hebben als basis? Dus welke kleuren oogschaduw het beste zijn voor als je er maar 2 wilt hebben ofzo, en wat je nog meer nodig hebt.

Ik zou kijken naar wat je zelf nodig hebt. Als je vindt dat je een foundation nodig hebt, koop je dat. Hetzelfde met concealer, make-upprimer, blushers, bronzers… Kijk eens kritisch naar je huid en bedenk wat je graag hebben wilt qua make-up.
Hetzelfde geldt eigenlijk voor oog- en lipmake-up. Als ik jou was zou ik je basis simpel en rustig houden. Dus bijvoorbeeld een oogschaduwtrio met neutrale kleuren (bijvoorbeeld van Wet ’n Wild, dat is niet duur, €3,50 voor een trio), een zwart en bruin oogpotloodje, een zwarte en bruine vloeibare eyeliner, een mascara, een wimperkruller. Ga voor een simpele lipgloss, bijvoorbeeld een transparante en een roze.
Zorg er wel voor dat je goede reinigigingspulletjes hebt! Dus een reinigingsmilk, een tonic, een oogmake-uplotion en voor ’s avonds en ’s ochtends een dag- en een nachtcrème.
Kwasten zijn ook belangrijk als je foundation, blusher en/of bronzer wil gaan gebruiken. Koop een hele grote kwast voor je bronzer en een kleinere kwast voor je blusher. Als je gewone vloeibare foundation gebruikt, heb je geen kwast nodig.
Kijk dus vooral naar wat je zelf denkt dat je nodig hebt! Succes ermee!


Nieuwe vragen kan je mailen naar ohmygloss@misslipgloss.nl


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.