Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 december 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss


Manon: Ik heb altijd hele rode wangetjes.. Maar het is geen acne of uitdroging of iets anders, maar het is zoals de schoonheidsspecialist noemt ´goede doorbloeding´. Voor de rest heb ik een hele gave huid. Maar aan die rode wangetjes heb ik echt een hekel en daarom heb ik altijd veel foundation op. Kan ik hier nog iets tegen doen zodat die kleur een beetje weg trekt, of heb je mischien een tip voor een heel goed dekkende foundation?
Ik kreeg van Valerie dezelfde vraag:
Valerie: In de klas op school ben en word ik vaak heel erg snel heel rood, en als ik dan poeders op doe word ik ook roder. Moet ik dan lichtere poeder gebruiken? Ook heb ik al concealer gebruikt maar dat werkt nou ook niet echt.

Ik ken het, ik heb het namelijk ook. Je hoeft hiervoor echt geen dikke lagen foundation of concealer op te doen. De oplossing is een groene concealer of foundation! Het klinkt misschien raar, maar groene concealer ‘verbergt’ als het ware het rode in je gezicht. Everyday Minerals heeft een mint concealer, maar merken als Essence en Catrice hebben ook deze concealers. Ik heb zelf een anti-redness dagcrème van Eucerin, het is een groenige crème. Wanneer je een groene concealer gebruikt, breng je hem aan vóór je foundation. Wel goed verdelen natuurlijk, je moet geen groene laag op je gezicht hebben. Breng hieroverheen je gewone make-up aan (foundation, blusher enzo) en je zal zien dat het rood in je gezicht veel minder goed te zien is.

Ami: Sinds een jaar of wat epileer ik dus zelf mijn wenkbrauwen. Onlangs heeft iemand me er op attent gemaakt dat mijn wenkbrauwtjes nogal ‘ver’ geëpileerd zijn en dat ze eigelijk wat ongelijk zijn ook. Nu ben ik ze dus aan het laten groeien, maar ik krijg alleen wat irritante ver-uiteenstaande stoppeltjes! Ik voel echt de dranggg om die stoppeltjes weg te epileren, maar dan mislukt heel mijn plan dus! Maar ik kan er toch ook niet met mijn wilde stoppelbosjes bijlopen?! Scheren heb ik ook al geprobeerd, maar dan blijven er nog altijd lichte stoppeltjes.. en tsja, dan laat ik het weer niet teruggroeien he! Oh en .. nu heb ik schrik dat ik al teveel heb geëpileerd om nog terug te groeien.. Hellup! What should i do???

In ieder geval is het heel goed dat iemand het tegen je gezegd heeft! Bedenk wel dat je wel moet doen wat je zelf mooi vindt, als jij dunne wenkbrauwen mooi vind, hou ze dan gewoon zo. Maar als je ze wel wat ‘natuurlijker’, breder wil hebben: hou vol met niet epileren. Om je stoppeltjes te verbergen zou ik vanaf nu beginnen met het bijtekenen van je wenkbrauwen. Je kan dit heel makkelijk en subtiel doen met een wenkbrauwpotlood of een wenkbrauwpoeder. Ik heb zelf een wenkbrauwpoeder van Wet ’n Wild (Ultimate Brow Kit) en dat werkt super en ziet er heel natuurlijk uit. Teken je wenkbrauwen bij tot ze weer mooi bijgegroeid zijn. Succes! 🙂 Enne, volgens mij kan het niet zijn dat je haartjes nooit meer terugkomen. Ik epileer m’n wenkbrauwen ook, en de haartjes blijven gewoon terugkomen.

Karin: Ik heb een blusher gekregen in vloeibare vorm van visions (dat is een merk van oriflame). Het is een vloeibare vorm in net zo’n soort potje als nagellak en ook zo’n kwastje. Nu is mijn vraag. Hoe kan ik dit aanbrengen? Omdat er zo’n kwastje bij zit weet ik niet hoe het moet. Het lijkt mij namelijk niet mooi als je het met dat kwastje doet. Dus hoe moet ik het wel aanbrengen?

Ik begrijp wat je bedoelt: jouw blusher zit in dezelfde verpakking als PosieTint van Benefit.

Supervloeibaar is dat spul inderdaad, en lastig op te brengen. Ik ben zelf in Londen bij Bliss een keer opgemaakt met Benefit producten door een visagiste, en zij gebruikte zelf het kwastje helemaal niet. Natuurlijk ook in verband met hygiëne, maar ik vond haar manier echt goed werken. Ze gebruikte een grote wattenstaaf (te koop bij drogist) en doopte die in het flesje. Ze zette drie ‘stippen’ op m’n gezicht (waar de blusher) moest kopen en veegde dat héél snel uit. Dat is 1 manier. Je kan ook met het kwastje een beetje blusher op de rug van je hand aanbrengen en het dan met je vingers uitsmeren op je gezicht.

 

Heb jij een vraag voor Miss Lipgloss? Stuur hem naar ohmygloss@misslipgloss.nl !Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.