Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 januari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • How To
  • oogschaduw
  • tip
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Oogschaduw schema

null

Het is zó handig om dit te weten! In veel tutorials (bijvoorbeeld op YouTube) zie je dit terug. Het ziet er heel vreemd uit, maar als je het zelf toepast met je oogschaduw zal je zien dat het er veel mooier uit ziet. Ik heb kleuren gebruikt die je op die plek zou kunnen gebruiken. Dus:


Wenkbrauwbot: hier gebruik je een highlighter, de allerlichtste kleur die je op je oog gebruikt

Binnenste ooghoek: hele lichte kleur
Lid Binnen: Iets donkerder dan Binnenste ooghoek
Lid Midden: Iets donkerder dan lid binnen
Lid Buiten: Iets donkerder dan lid midden

In je ‘Outer V’ en op je bovenste wimperlijn gebruik je vaak de donkerste kleur.

In je crease gebruik je een kleur die donkerder is dan alles op je lid, en mag even donker zijn als je outer v (het mag zeg maar overlopen) maar het kan ook lichter of donkerder zijn. Als je een hele donkere kleur in je crease gebruikt ziet het er heel dramatisch uit. Als je geen dramatische, donkere look wil, gebruik daar dan geen donkere kleur.

Ohja, niet alles wat je in het schema ziet hoef je in één look te gebruiken. Het zijn gewoon mogelijkheden 🙂 Je kan natuurlijk ook gewoon over je hele lid één kleur doen. Ohja, en als je dit gaat toepassen, ga dan niet in ‘vakjes’ werken. Blend het mooi, dan pas ziet het er goed uit.

Op internet kom je deze schema’s vaker tegen en elke beautylover heeft zijn eigen schema. Dit is mijn – heel uitgebreide – schema.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.