Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Emmy’s hoogtepunten uit 2018

Het was een jaar waarin ik heel gelukkig was, en zo ga ik 2019 ook in. Natuurlijk gebeurden er ook minder leuke dingen, maar ik ben een ontzettend gezegend mens. Kijk je mee naar de hoogtepunten?

Leestijd

Januari

Ik begin met deze foto uit januari. Dit was de eerste keer dat ik mezelf weer naar de sportschool bracht. Mijn ouders hebben jaren geleden een sportschool gehad, en toen deze sloot heb ik er ook jaren niks aan gedaan. Inmiddels ben ik al weer een jaartje lekker aan het trainen, vooral op kracht. Ik voel me hier lekker bij, en inmiddels heb ik al heel wat persoonlijke records gebroken!

Ik ben in dit jaar ook zo’n 8 kilo kwijt. Niet omdat het persé moest, ik vond mezelf absoluut niet dik en voelde me toen ook mooi. Ik wilde echter weer lekker in mijn kleding zitten. Ook alles kunnen passen wat er in de kast hing, en in winkels minder op hoeven te letten of dat wel zou staan. In het begin merkte ik dat het meeste, en de laatste maanden merk ik vooral dat het gek was om mijn oude winterkleding aan te trekken. Had ik een bepaalde trui van vorig jaar in mijn hoofd, bleek hij nu als een wijde zak te zitten. Pas ik die weer niet haha. Ik voel me heel lekker in het lijf wat ik nu heb, en met mijn huidige levensstijl is het blijkbaar goed te onderhouden dus daar ga ik voor!

Ik mis die voorgevel wel als ik dit zo zie, want ook die is een maatje gezakt haha.

Deze foto ging over deze blije sokjes, maar demonstreert nu voor mij dat ik toen nog in mijn oude huis woonde. Ik vertelde in januari ook over mijn relatiebreuk een paar maanden daarvoor. In de zomer ging mijn relatie uit en kort daarna overleed mijn hondje. Ik hield dat even voor mezelf, om alles even een plek te geven en er ook helder over te kunnen vertellen. In januari vertelde ik jullie erover en de reacties waren hartverwarmend. Ik heb heel erg veel geleerd van deze break-up en ik kan ook wel stellen dat ik nog nooit zo gegroeid ben persoonlijk, als in 2018.

Ik was vol op bezig om nieuwe spullen te verzamelen voor mijn nieuwe huis. Op dat moment dacht ik nog dat ik in een ander huisje zou komen, maar die huurbaas zei dat toen 2 dagen voor de sleuteloverdracht af. Ik was super teleurgesteld, ik werd ontzettend kwaad op hem, maar eigenlijk wist ik ook dat het niks uit zou halen. Ik had alleen maar mezelf met die woede. Ik begon 5 minuten na mijn woede een nieuwe zoektocht. Ik vond diezelfde dag nog een ander huis, maar moest even wachten op een bezichtiging, en daarna op de sleutel die ik pas rond Pasen kreeg. Deze salontafel kocht ik voor een prikkie, net als veel andere spulletjes in mijn huidige woning. De tafel staat nog steeds tof, maar blijkt wel iets minder praktisch dan mooi, vooral door het op staande randje. Luuk noemt het ‘de gong’.

Februari

Mijn lieve (en enige) omaatje werd met de ambulance gehaald. Ze deed op een dag de deur open in haar ondergoed toen ik langs kwam. Ze reageerde heel laconiek en had geen flauw idee dat dat gek was. Ik heb toen 112 gebeld, en het bleek dat ze een delier had. Iets wat kan gebeuren als je te weinig eet en drinkt blijkbaar. Ze had een longontsteking, en daardoor zo veel geslapen dat ze gewoon niet gedacht had om genoeg te blijven drinken. Inmiddels is ze helemaal goed opgeknapt, nog wel wat ziektetjes tussendoor, maar ze doet het weer prima.

Hier merkte ik vooral dat ik het lastig vond dat mijn moeder in Frankrijk woonde, en wij verder weinig familie hebben. Gelukkig is mijn moeder wel naar Nederland gekomen en heeft ze een weekje voor mijn oma gezorgd. Natuurlijk doe je als kleindochter ook je best, maar met drukke banen lukt het niet om haar 3 keer per dag te helpen met het eten bijvoorbeeld. Ik kan me goed voorstellen dat andere mensen ook tegen dit soort situaties aanlopen.

Ik heb die winter dit jasje en deze tas heel veel bij elkaar gedragen. Ik vind het nog steeds een leuke combi! Zo fleurig als het buiten zo koud is. Sommige mensen vinden me een framboos, ik zie het als een compliment haha.

Ik kreeg de plattegrond van mijn nieuwe huisje, zodat ik vast kon gaan bedenken welke meubels er wel of niet zouden passen. Ik kan me nog goed herinneren hoe druk ik er mee bezig was om voor elke kamer een moodboard te maken en een lijst met spullen die gekocht moesten worden. Ik herinner me ook hoeveel stress dat gaf want ik wilde gewoon lekker verhuizen.

Maart

Wederom het huis. Ik had hier net mijn kleurenpallet bepaald. Flamingo-roze in de woonkamer, donkerblauw in de slaapkamer en olijfgroen in de eetkamer, kastenkamer en uiteindelijk is de keuken daar ook bij gekomen. Alleen van het donkerblauwe heb ik spijt, dit ga ik begin komend jaar nog even overnieuw doen. Zandkleurig met ijsblauw en oudroze. The darkroom has to go.

Ik krijg echt bij elke Instagram post waar dit kleed op staat, vragen over het kleed. Ik heb de pantervariant. Het was een LE van Ikea, echt een super goedkoop en tof vloerkleed die ik in mijn kastenkamer heb liggen. Helaas is hij dus nu niet meer verkrijgbaar, maar wellicht dat Ikea ooit nog zo slim is om hem in de standaard collectie te stoppen :).

Door het hele jaar, door mijn hele leven, wordt er een hoop sushi gegeten. Ik geniet nog steeds van elke hap.

Ik ontdekte ook deze supplementen die ik nog steeds dagelijks slik. Ze hebben een heel positief effect op mijn huid.

Ik was ook aardig wat momentjes on the go. Iets wat ik aan het einde van het jaar iets heb ingeperkt omdat dit zoveel tijd kostte. Ik was voor Coffee-Star heel veel onderweg, en rond deze periode begonnen Luuk en ik ook met daten. We kenden elkaar al eerder, en we appten ook wel iets eerder maar het echte daten ging langzaam van start. Hij woonde in Amsterdam (als je dit leest; met de Kerst is hij bij mij ingetrokken <3), en we gingen om en om op en neer. Eerst voor alleen een avondje, later voor heel weekenden. Ik kijk er heel erg naar uit dat we wat stabiliteit gaan opbouwen in 2019. Met meer structuur, ruimte en rust. Iets wat we beiden wel nodig hebben.

April

Eindelijk was ik verhuist! Ik moest er voor mijn gevoel heel erg lang op wachten. Ik maakte toen alleen nog foto’s van de tuin omdat het interieur nog niet helemaal af was. Ik wilde het bewaren voor een totaal artikel. Ik heb afgelopen zomer zo ontzettend veel buiten gezeten, en zo kunnen genieten van die heerlijke tuin. Die vaas kreeg ik van Luuk toen hij kwam kijken, iets wat nu zo gek voelt omdat het inmiddels ook zijn huis is.

Ik had me zo als een malle gestort op het verhuizen dat ik met het verslepen van alle spullen mezelf wel een beetje uit het oog verloor. Dat demonstreert deze foto heel erg goed. Alle dozen, zware pakketten van kasten die nog in elkaar moesten en meubels had ik achteloos tegen mijn benen aan gegooid waarschijnlijk. Ik was ook he-le-maal kapot aan het einde van april.

Koningsnacht in Enschede! Een legendarische avond waar nog steeds over gesproken wordt, maar die we maar niet vaak gaan herhalen. Ik had de volgende dag namelijk weinig puf om te genieten van Koningsdag zelf.

Luuk en ik waren inmiddels geëvolueerd naar weekenden, want dit was een ontbijtje met hem bij Coffee & Coconuts in Amsterdam. Super mooie, lekkere zaak om te ontbijten. Wel rete druk als je te laat komt.

Mei

Een van de beste ideeën van het jaar: na een afspraak in Haarlem lekker het strand van Zandvoort op duiken. Ik ben hier aan het zweten als een kaasje op een picknick maar dat mocht de pret niet drukken. Wat een heerlijke zomer stond ons toen ook nog voor de boeg. Ik dacht toen alleen maar: elke zonnestraal die ik kan pakken die wil ik voelen. Het was zo intens druk dat mijn handdoekje bijna werd overreden door een foodtruck, maar ik deed muziek op en keek gewoon lekker naar de zee. Een van de meest rustgevende dingen in mijn boekje. Moet ik dit jaar vaker gaan doen!

Het jaar begint in ieder geval goed met een hele maand in Colombia, daar zal ik vast genoeg zon en zee gaan zien.

Zoek het zeemonster! Dit was een heerlijke vakantie op Kreta met mijn vader, zusje en zwager. Hij begon heel goed, maar helaas werd mijn vader op deze vakantie ziek. Zijn alvleesklier begon te lekken en daarmee begon een ziekenhuistraject waar hij nog steeds in zit. Hij heeft hartritmestoornissen gehad, daarna nog een beroerte. Qu gezondheid zat het hem dit jaar niet mee. Hij is nog steeds herstellende. Hoewel ik heel dankbaar ben dat het allemaal nog relatief positief is afgelopen besef ik me nu ook eigenlijk pas hoe zwaar het ook op momenten wel is geweest. Wij zijn heel nuchter opgevoed en stonden eigenlijk te grappen en grollen terwijl mijn vader niet meer wist wat een banaan was. Dat was een soort mechanisme om er mee om te gaan denk ik. Het is lastig als je een ouder hebt die alleen is, zonder partner, en die vervolgens ziek wordt. Dat was hetzelfde met mijn oma, en met tijden moesten we soms twee mensen meer verzorgen dan dat we aankonden. Lastig om dat te combineren met werk en je eigen behoeftes. Gelukkig zitten we nu in rustig vaarwater en gaat alles de goede kant op.

Ondertussen bleef ik fanatiek sporten! Ik leerde mezelf steeds meer bij, leerde ook veel van Luuk (topsport achtergrond en gewoon ubersportief mannetje) en ik voelde me ook steeds zelfverzekerder in de gym. Ik denk dat elke vrouw dat gevoel wel herkent dat je in een sportschool loopt en het gevoel hebt dat iedereen je scheef aan kijkt. Dat kan je heel onzeker maken. Ik kan alleen maar zeggen dat het echt helpt om vaker te gaan zodat je je er comfortabeler bij gaat voelen. Probeer je te focussen op jezelf want wat een ander doet, doet er niet toe.

Juni

Valencia! Ik wil hier dit jaar ook nog wel graag een keer naar toe, maar ik heb nog wel meer wensen. Eens zien of dat lukt. Ik ging met Veertje en we hebben echt gedaan wat we het liefst doen. Shoppen, chillen aan het strand, eten en wijn drinken. Het waren een paar heerlijke dagen.

Ik ging in juni ook een paar dagen voor het eerst met Luuk weg, we gingen zeilen in Friesland. Ik was ooit als tiener op een verdwaald zeilkamp geweest, en ik was ook wel vaker in Friesland wezen varen, maar zeilen kon ik niet. Herstel, kan ik niet. Ik ben motorisch écht gestoord dus dit vergde wel wat geduld van Luuks kant. Het waaide ook heel hard dus ik vond het soms best eng. Gewoon rustige stukjes vond ik leuk, en dan was ik ook wel eens kapitein. Het waren echt hele fijne dagen, als je zo verliefd bent om dan op een bootje te kamperen en wijntjes te drinken met de zonsondergang. Kan ik iedereen aanraden. Niet als je niet kan zeilen dus.

Juli

Ik heb me het hele jaar ook wel comfortabel zonder make-up gevoeld. Volgens mij is dat ook gewoon iets wat je meer en meer leert als je ouder wordt. Hoewel het zweet het hier nog even wel een tandje erger maakt, krijg ik nergens het gevoel dat ik me moet verstoppen. Ik mis echt het rennen in de zon. Ik geniet daar zo van. Het boeit me ook niks of het bloedheet is, zweten doe ik toch wel. Ik heb nu best last van mijn voet met rennen dus heb het al een tijdje niet gedaan. Ik hoop het snel weer op te kunnen pakken, en ook wellicht te beginnen met wielrennen. (een fiets is in the making)

Ik heb het hele jaar door natuurlijk gewoon ook bij Studio Mint gewerkt, mijn eigen beauty studio. Ik geniet er nog steeds heel erg van om ondernemer te zijn, en om contact te hebben met mensen. Toch blijft het lastig om 3 verschillende disciplines qua werk met elkaar te combineren. Het is lastig met tijdsplanning, het is lastig met het (eerlijk) verdelen van je energie en het is gemakkelijk om jezelf voorbij te rennen. In 2019 moet ik dit dan ook meer gaan aanscherpen om mijn energie meer in balans te houden.

We hebben deze zomer zowel van Hengelo als van Amsterdam genoten. Beide hebben ons heel veel te bieden en eigenlijk is de combinatie wel een hele mooie. Het beste van beide werelden. Amsterdam heeft altijd wel een plekje in mijn hart gehad, ik denk van bijna iedere Nederlander wel. Ik ben er altijd veel geweest, maar vond het wel heel leuk om door Luuk ook andere kanten van Amsterdam te zien waar je vaak niet komt als je met een ander doel gaat.

De combi werkt helaas niet voor altijd want het reizen kost ook zoveel tijd en energie, en je wilt op een gegeven moment ook gewoon elke dag naar elkaar thuis kunnen komen en een leven opbouwen samen.

Augustus

De gaypride in augustus was een hele leuke omdat ik nu eens een keer meerdere dagen kon. We zijn op vrijdagavond geweest, uiteraard zaterdag overdag, en zondag hebben we overdag ook nog staan dansen.

Ik ben het hele jaar trouwe klant geweest van De drie Graefjes in Amsterdam. Iets waar iemand van jullie me over tipte! Hartelijk bedankt daar dus voor want meine liebe wat is die taart daar lekker. Favoriet is de carrotcake, maar hier op de foto zie je een red velvet cupcake. Kun je me ook voor wakker maken.

Ik kan er geen foto’s van terug vinden maar in augustus gingen we naar mijn moeder die in Frankrijk woont. (ze is daar een honden camping begonnen) Dat was de eerste keer dat Luuk mijn moeder en stiefvader ontmoette, en dat was gelukkig een geslaagde actie. Oma, mijn zusje en zwager waren ook mee dus het was fijn om even met z’n allen bij elkaar te zijn. Daarna gingen wij door naar Parijs, waar we heerlijk een paar dagen rond hebben gestruind.

September

In september liet ik jullie voor het eerst mijn nieuwe huisje zien! Mensen die mij op Instagram volgden hadden het wel vaker voorbij zien komen maar nu vertelde ik echt alles. Je kunt het hier nog even nalezen mocht je die zware behoefte hebben. Ik ben nog steeds heel erg happy in mijn, -herstel- nu onze, kleurrijke oase.

Ik had voor het eerst herfstige kleding aan, een momentje wat vastgelegd is. Gelukkig kregen we in oktober nog wat mooie dagen cadeau!

Dit jasje kocht ik in Parijs en dit is echt Emmy. Chaos, kleur, franjes. Om meer kan ik niet vragen. Ik draag hem nu inmiddels als binnenjasje.

Deze bril was ook echt Emmy. Ik zeg was, want helaas is hij niet meer onder ons. Ja wel op iemand want ik ben hem kwijtgeraakt/hij is gestolen. Ik was hier zo blij mee. Ik bestelde hem bij Polette nadat ik hem in Parijs had opgepast. Ik ga hem gewoon opnieuw bestellen, want ik ga hem niet meer terugvinden. Het gekke is dat hij met hoesje en al weg is. En nu ben ik wel een mega doos met dit soort dingen, maar dat blijft gekkig.

Oktober

In oktober was de laatste dag dat ik met blote benen heb gelopen. Klinkt heel stom maar ik koester die laatste zomermomenten altijd enorm. Ik heb dan ook echt heimwee naar de zomer. Gelukkig sla ik januari ‘over’ omdat ik dan in Colombia ben 🙂

In oktober was ook het Amsterdam Dance Event. Ook iets waar ik nu van kon genieten zonder een hotel te boeken of nog midden in de nacht terug te moeten rijden. Ik vond het super leuk.

November

Ik vierde vast mijn 30ste verjaardag in november, hoewel ik 16 december pas jarig was. Ik vierde het met twee vriendinnen en samen werden we 90. Reden voor een 90’s thema en verkleed gaan als de Spice Girls. Luuk ging als gabber, en kijkt daar ook gabberig bij.

We gingen een weekendje naar Gent, waar we weer enorm genoten. Een heerlijke stad waar we konden rondstruinen met een winters zonnetje op ons bolletje.

Ik gaf ook een cursus gelukskunde. Iets wat me het hele jaar door zoveel had gebracht, kon ik nu aan anderen vertellen. Ik kreeg er hele leuke reacties op, dus ik vermoed dat dit wel een onderwerp gaat zijn waar ik in 2019 meer mee aan de slag wil.

December

In december werd ik 30 en nam Luuk me mee naar Yamazato, dit stond echt op mijn bucketlist. Heerlijk, een geweldig cadeau!

Rond de Kerst gingen we samenwonen en samen met de feestdagen en de hoeveelheid werk die nog verzet moest worden maakt dit een hele drukke maand. Toch was december er echt eentje om intens van te genieten.

Het hele jaar was echt genieten. Ik ben het hele jaar heel gelukkig geweest, ondanks dat er ook wel kleine set-backs waren. Natuurlijk deel ik hier heel veel, maar ook natuurlijk niet álles. Iedereen heeft zo zijn of haar momenten, maar ik had uitzonderlijk veel goeie. Ik hoop dit in 2019 zo vast te houden en volgend jaar weer zo’n stralend overzicht te kunnen laten zien. Gek idee , wat er allemaal in een jaar kan gebeuren. Dat zet me aan het denken wat er volgend jaar allemaal weer te vertellen is. We gaan het zien! Happy 2019 my loves 🙂

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)