Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Maand van Emmy – de eerste helft van februari

Als er één ding centraal stond deze weken was het wel SNEEUW! Ook wij hebben er van genoten, en we vinden onze weg met de avondklok. Kijk je mee?

Leestijd

Zodra de kappers weer open zijn ga ik weer naar mijn vertrouwde Velvet Monkey, maar eigenlijk vind ik het zo gek nog niet. Ik ben in augustus voor het laatst geweest, en mijn highlights zitten niet zo high meer, maar op zich is dit ook ook nog een look. Ik vind het iets verzorgder als het straks weer netjes bij is gewerkt, maar nu kan het nog even extra lang groeien.

Met Luuks gezin deden we een pubquiz, we hadden al wel vaker anderen dat zien doen maar ik had het persoonlijk nog niet eerder zelf gedaan. Wel heel erg leuk om zo iedereen even ‘bij elkaar’ te hebben vind ik en het was dus zeker voor herhaling vatbaar!

Even snel een shot van Luuks pizza voordat we gingen eten. We bestellen wat regelmatiger nu we niet naar een restaurant kunnen. We eten normaal gesproken regelmatig buiten de deur, en wat we beide daar zo fijn aan vinden is dat je vaak iets uitgebreider met elkaar praat. We proberen dus nu in deze ellendige never ending lock-down ook date-nights te doen waarbij we heel uitgebreid de tijd nemen om lekker te eten, goede wijn te drinken en fijne gesprekken te voeren. We kleden ons er dan ook even leuk voor aan. Zo voelt het ook als een fijne weekendactiviteit in een periode waarin er weinig weekend activiteit is haha.

Deze foto is een beetje verontrustend dichtbij haha maar sushi werd weer besteld, dat blijf ik toch het aller lekkerst vinden.

We logeerden bij mijn zusje en zwanger en hond Joep mocht de restjes krab en zalm hebben. Hij pakt het altijd heel erg voorzichtig aan, zo lief, dus ik besloot het eens met stokjes te proberen. Het is tenslotte een Japanse hond haha 😉 (Tosa Inu).

Hier hoeft alleen maar water bij, maar dit vind ik altijd zulke lekkere brownies! En iedereen die het bij ons eet beaamt dat eigenlijk ook. Ik doe er wel nog wat zout door, dat doe ik vaker bij baksels en dat maakt de smaak altijd iets intenser. Tip van amateurbakker Emmy.

Bah, ik heb veel last van een plek tussen mijn schouderbladen. Nu we op de helft van de maand zitten terwijl ik dit schrijf, ben ik er wel bijna vanaf voor mijn gevoel maar het blijft toch terug komen. Misschien spanning van de afgelopen tijd? Teveel in dezelfde houding? Deze magnetische massageroller voelt in ieder geval wel heel fijn, dus Luuk is steeds de klos.

Mijn ultieme ‘ik ben een avond alleen’ snacks. Flips, dat zijn zoute pretzels met chocola, en Nibbits. Te lekker.

We hadden al veel gedaan, maar aan het einde van februari moet het appartement van mijn oma echt helemaal leeg zijn en elke keer doen we iets. Dit keer waren de grote meubels aan de beurt die we zelf allemaal wilden houden. Ik heb zelf een mooie servieskast opgeslagen. Nu moet alleen het ergste nog … de vloerbedekking.

En daar kwam de eerste sneeuw! Ik keek er een beetje tegenop, nóg een extra reden om aan huis gekluisterd te zijn, maar we zijn achteraf juist heel veel buiten geweest en we hebben meer gewandeld dan we normaal al deden. Deze foto’s maakten we in het schattigste stukje Hengelo.

Voor de vogeltjes werd ook gezorgd natuurlijk, ik hoorde dat je vooral zaden moest geven dus ik heb een soort van zaadspread gemaakt (oké dat woord zal ik hierna nooit meer gebruiken haha) en heb ook wat muesli erbij gedaan. Alles werd opgesmikkeld.

Als de zon op je gezicht staat, je denkt dat het een leuke selfie kan worden, maar je je ogen niet kan open houden door de zon haha. Wat een heerlijk zonnetje! Dat eerste sneeuwweekend was het hier mega koud, maar daarna bleef de zon maar schijnen.

Dit moest ook even geprobeerd worden. Man wat doet je gezicht pijn daarna! Ik ben de de ‘deuk’ rechtsonder, ik had een soort veiligheidsbril (voor de grap) opgezet. Heel maf.

Ik nam eens een Atelier bos van Bloomon en die kwamen met een Japanse bos, heel cool! Die grote tak rechts is uiteindelijk ook helemaal gaan bloeien!

Kleine spam; met de code emmybovenh krijg je een gratis vaas die perfect is voor Bloomon bossen en ik krijg een gratis bos.

In deze tijd is Bloomon al helemaal een uitkomst, maar ik vond dat het daarvoor al omdat ik gewoon merkte dat het me geld bespaarde. We haalden vaak elke week wel een bos op de markt voor €10 á €15 euro, maar dat bleef dan een week staan. Hier heb ik echt drie weken plezier van, dus uiteindelijk is dit én goedkoper én mooier.

Vrienden van ons maken altijd hele lekkere cappuccino’s thuis, en ik geniet er van als de latte art zo mooi mee zakt naar de bodem.

Ik werd geïnterviewd voor Unfurgettables, een platform waar je terecht kan als je je hond verliest. Er is weinig info over te vinden en je kun je dan soms heel onbegrepen voelen, dus ik vind het een mooi inititatief. Mijn verhaal over het verliezen van mijn hond destijds wordt binnenkort gepost op de site!

Soms loop ik er zo belachelijk bij. Dan loop ik al in sportkleding, maar moet ik toch nog schoenen aan met een dikke zool in verband met de sneeuw, en dan met die jas erbij… nee.

En toen brak HET ultieme schaatsweekend aan. Ik deel een hele lading foto’s hieronder!

Wij stonden echt te trappelen om te schaatsen op natuurijs. Luuk heeft vroeger op hoog niveau geschaatst, en ik heb als kind op kunstschaatsen gezeten (dat was vooral niet op hoogniveau haha). Maar ik heb altijd genoten van schaatsen en we hadden het nog nooit samen gedaan.

Op vrijdag gingen we bij een plas op een industrieterrein kijken, en daar kon Luuk alvast schaatsen. Ik had toen nog geen paar weten te bemachtigen. Geweldig om Luuk te zien schaatsen, sowieso heel aantrekkelijk als een man iets sportiefs doet vind ik haha, maar het ziet er zo mooi uit bij hem. Echt alsof je naar een professional kijkt.

Op zaterdag gingen we naar mijn moeder en stiefvader die een vakantiehuis hebben op een vakantiepark hier in de buurt, en hun huisje grenst aan een vijver waar het schaatsen echt heel erg leuk was. Ik had inmiddels ook een paar schaatsen bemachtigd. Wel 4 maten te groot en het waren botte ijshockeyschaatsen maar ik deed het ervoor. De zon scheen zo heerlijk, mijn moeder bleef chocolademelk aanvoeren en het was heel gezellig om zo bij hun te kunnen schaatsen.

Op zondag zijn we naar Aadorp gereden, mijn stiefvader komt daar vandaan, en daar zijn we van Aadorp over het kanaal naar Vriezeveen geschaatst. Heel bijzonder dat dat daar zo kon, zo’n ‘lang’ stuk.

Aan het einde van het weekend hadden we beide zere voeten maar het was echt heel erg genieten. Nu is het aan het dooien, en ben ik mentaal ook echt wel toe aan de lente. Nog een maandje!

<3


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)