Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
24 december 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • gezichtsbehandeling
 • How To
 • tutorial
 • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Pre-party facial

Ik houd van feestjes en ik houd ervan als mijn make-up dan mooi zit. Ken je dat? Heb je je prachtig opgemaakt, ga je tevreden de de deur uit, bezoek je tijdens het feestje de wc en is alle make-up van je gezicht gesmolten. Door de warmte en het zweten, natuurlijk. Terwijl je wel netjes een basis en alles hebt aangebracht, en je gezicht ook hebt schoongemaakt vooraf. Ik heb voor jou vandaag dé oplossing voor dit soort problemen. Neem gewoon een pre-party facial! Ideaal voor wanneer je met kerst een leuk feestje hebt (of natuurlijk na kerst).

Make-up blijft het best zitten op een grondig gereinigde huid. Dus dan is alleen eventjes een milk en tonic niet genoeg. Lees dus mee naar hoe ik mijn gezicht perfect reinig voordat ik me opmaak om naar een feestje te gaan. Je kan natuurlijk varieren met producten en je kan ook een gezichtssauna tussen de stappen door gebruiken als je die hebt. Maak er jouw gepersonaliseerde facial van en geniet!

 • 1. Maak je gezicht oppervlakkig schoon met een milk en een tonic.
 • 2. Scrub je gezicht met een gezichtsscrub. Neem er lekker de tijd voor en focus je op probleemzones, dus de plekken waar je puistjes hebt of oneffenheden. Spoel dit goed af en dep je gezicht droog.
 • 3. Breng een lekker masker aan. Je kan kiezen voor een voedend masker of een reinigend masker, ik gebruik altijd de Queen Helene Mint Julep Masque. Dit is een groen kleimasker dat mee-eters en puistjes verwijdert en je huid ongelooflijk zacht maakt. Laat je masker lekker lang zitten, zorg bij een kleimasker dat ‘ie helemaal droog wordt.
 • 4. Laat je bad vollopen of zet je douche aan en stap eronder. Haal het masker van je gezicht met een washandje en reinig het daarna nog met bijvoorbeeld de Black African Soap.
  De stoom van je bad of douche zorgt ervoor dat je porien open gaan staan. Als je wilt, kan je nu ook meteen je wenkbrauwen epileren.
 • 5. Enjoy je bad of douche! Scrub je lichaam (bijvoorbeeld met de geweldige scrub van Serena), zeep je in, scheer je benen en relax.
 • 6. Smeer je na je bad lekker in met een bodylotion of -butter (mijn favoriet: Honey Touch van Rituals). Ga nu weer naar je gezicht en dep deze nog even af met een tonic.
 • 7. Breng een dagcreme aan.

Nu is je gezicht helemaal klaar voor make-up en gegarandeerd blijft je foundation en dergelijke de hele nacht perfect zitten! Ik merk het zelf altijd: als ik deze routine doe voordat ik uitga, zit mijn make-up er nog steeds helemaal mooi op als ik thuiskom (en dat is vaak zo’n 8 tot 10 uur later). Happy christmas party!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.