Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
2 november 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Rituals City Spa behandeling

Natuurgeluiden in mijn oren, warme heerlijk geurende olie op mijn huid en leegte in mijn hoofd. Anderhalf uur ontspannen en de onverdeelde aandacht krijgen. Midden in het bruisende centrum van Zwolle, een oase van rust. De Rituals City Spa: een mini kuuroord met enorm veel mogelijkheden en enorm veel ontspannen.

De City Spa

Ik liet jullie een tijdje geleden al weten dat in Zwolle een Rituals City Spa geopend is. Wat dacht je, dat ik dat zo maar aan mijn neus voor bij kon laten gaan? Ik heb natuurlijk meteen een afspraak gemaakt  om eens te kijken wat die Spa nou precies inhoudt.


Ayurveda Secret: een full body massage

Ik ging voor de Ayurveda Secret, een full body massage. Ik had nog nooit een massage gehad dus ik was erg benieuwd hoe het zou zijn. Bij een full body massage wordt – logisch – je hele lichaam gemasseerd. Letterlijk je hele lichaam, dus je benen, je armen, je buik, je rug, je handen, voeten en gezicht. Je gaat dus naakt! Je krijgt trouwens wel een mooi wegwerpslipje aan. Ik vond het helemaal niet gek of raar, alleen is het in het begin een beetje onwennig om uit de kleren te gaan. Maar wanneer je op de massagetafel ligt, krijg je een handdoek over je heen en wordt elk lichaamsdeel apart vrijgemaakt voor de massage.

Olie en kruidenstempels

De massage begon met een massage met warme olie. Daarna werden de kruidenstempels erbij gepakt, waarmee letterlijk op je huid wordt ‘gestempeld’. De stempels zijn lekker warm. Daarna kreeg ik nog een korte massage en werd doorgegaan naar het volgende lichaamsdeel. Na een tijdje mocht ik me omdraaien en werd de voorkant van mijn benen en armen gedaan en werd mijn buik meegenomen. Het meisje dat me masseerde vroeg me netjes of ze mijn borsten moest overslaan of niet, dus als je dat niet prettig vind, kan je dat gewoon aangeven. De massage zelf vond ik echt heerlijk, het is niet te ‘zacht’ maar ook niet te hard. Ik vond de massage op mijn rug het fijnst, dat voelde het lekkerst. Ik voelde me heerlijk rustig, door de muziek die klonk en de stilte om me heen. Er werd niet gepraat en ik hoorde alleen de zachte muziek.

Edelstenen en klei

Na de massage van mijn lichaam kreeg ik nog een korte massage met edelstenen op mijn gezicht. Deze stenen zorgden voor een betere concentratie en denkvermogen. Het voelde erg gek, die stenen op mijn gezicht, maar het was erg fijn! Tot slot kreeg ik een pakking: ik werd helemaal ingesmeerd met een lichaamsklei met peper en basilicum. Wanneer mijn hele lichaam bedekt was (behalve mijn gezicht, natuurlijk) werd ik ingepakt in plastic folie met een handdoek eroverheen. Heel gek: in het begin voeldehet heel warm, na een kwartiertje werd het superkoud! Maar gelukkig kon ik daarna lekker douchen. In de douchecabine stond shampoo en conditioner die ik kon gebruiken en een douchegel. Tot slot werd ik lekker ingesmeerd met Honey Touch lichaamscreme, die zo heerlijk rook dat ik hem móest kopen toen ik nog even de winkel in liep.

Superzacht en pampered

De massage duurde in totaal bijna twee uur, en het was echt ongelooflijk lekker! Ik voelde me de hele dag superzacht en pampered, lekker verwend. Dit is echt heel leuk om te doen voor een belangrijke dag, bijvoorbeeld je trouwdag, een verjaardag, een diploma-uitreiking, een leuk feestje… Ik ging na die tijd niks bijzonders doen, maar het lijkt me heerlijk om me na zo’n massage lekker op te tutten en een feestje te bouwen.

Alle producten die tijdens de behandelingen in de City Spa worden gebruikt, zijn ook te koop bij Rituals. Na afloop vroeg ik aan de dame die mij masseerde met welke bodycream ze me had ingesmeerd, ik vond hem zo heerlijk dat ik hem zelf wilde hebben. Alle producten die gebruikt worden, kan je dus zelf in de winkel kopen.

De Ayurveda Secret massage kostte €79 voor anderhalf uur en ik vind het een absolute aanrader. Ook erg leuk om cadeau te doen, misschien als gezamenlijk cadeau voor een vriendin?

Binnenkort mooie foto’s van de Rituals City Spa in Zwolle!

p.s. ik was er trouwens samen met Mascha, lees haar review hier!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.