Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
24 juli 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • scrub
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Rituals Himalaya Wisdom

Rituals Himalaya Wisdom Lichaamsscrub
Prijs: €14,90
Inhoud: 265 gram
Te koop bij Ritualsshop.nl


Miss Lipgloss staat voor het schap…
Waarom Rituals Himalaya Wisdom Lichaamsscrub? Ten eerste omdat ik sowieso al fan ben van Rituals, ten tweede omdat de pot prachtig is en ten derde omdat ik het in de winkel heb getest en geroken en me dat wel beviel.

Verpakking
Soort verpakking: Een megagrote paars/roze pot met bruin deksel en bruin (mooi versierd) etiket en duidelijke uitleg. (+)
Wat belooft het:

  • Revitaliseer je huid door diepe reiniging met deze ultraverzachtende en verkoelende body scrub.
  • We combineerden de eeuwenoude Ayurvedische ingrediënten Heilige Basilicum vanwege de kalmerende werking en Verse Munt om je lichaam te revitaliseren.
  • Bevat oeroud kristalzout uit de Himalaya met een zuiverende en harmoniserende werking voor innerlijke balans en vitaliteit.
  • Uit de traditionele Ayurvedische wetenschap blijkt dat scrubben een zeer effectieve manier is om de energiestroom in je lichaam te stimuleren en gifstoffen vrij te laten komen. Het proces wordt nog versneld als je daarna een warm bad neemt.

Hoe werkt het: Masseer de lichaamsscrub in op een vochtige huid. Spoel af met warm water onder de douche of in bad.
Inhoud: 265 gram (+)

Cijfer verpakking: 10 (ik geef niet graag tienen, ik blijf graag een beetje kritisch, maar deze verpakking verdient gewoon een tien!)

Let’s test it!
Geur in de pot: Zo, dit is apart! Je ruikt een mix van verschillende dingen. De munt (een frisse mintgeur) overheerst het meest en zorgt voor een frisse geur. Daardoorheen ruik je de basilicum heel lichtjes en helemaal onderin ( :p ) een soort zoete bloemengeur. Hier moet je echt van houden, ik kan me voorstellen dat mensen hier totaal niet van houden. (9/10)
Geur onder de douche: Wow. Dit is echt een hele bijzondere geur. Ik heb thuis een totaal afgeloten douchecabine (het is tevens een stoomcabine) dus je ruikt alles heel sterk doordat het nergens heen kan. Ik vond zelf de geur wel iets té: mijn ogen gingen echt prikken van de sterke muntgeur. Als ik deze scrub gebruik moet ik echt de cabinedeur een eindje openzetten, anders wordt het een beetje teveel. Dit is trouwens wel echt geweldig als je verkouden bent. In combinatie met de stoom van het hete water gaat alles lekker open staan! (6/10)
Kleur: Wit, net als zout. (10/10)
Substantie: Dit is geen traditionele scrub-uit-een-tube (vermengd met een crème of lotion), maar dit is pure zout met een beetje olie erdoorheen. De scrub is heel grof, wat ik heel fijn vindt (scrubt beter). (9/10)
Gevoel na het scrubben: Tweede keer bijzonder: als je je af hebt gedroogd voelt je hele lichaam (de plekken die je gescrubt hebt) heel fris en koel aan, alsof het ‘oplicht’ ofzo, kan het niet heel goed omschrijven. Vooral heel fijn na een dag zonnen (of gewoon een warme dag): je huid wordt helemaal koel. Heel fijn dit! Maar ook hierdoor zou ik het in de winter niet zo snel gebruiken, dan is het me al koud genoeg buiten. Oh, en je huid is heel erg zacht. De scrub laat een dun soort van olielaagje op je huid achter wat beschermt en heel zacht aanvoelt. (10/10)
Veel nodig?: Ja, je hebt wel redelijk veel nodig van deze scrub doordat het niet is gemengd met een crème of lotion zoals bij veel goedkopere scrubs wel het geval is. Daar tegen over staat weer dat de pot echt huge is. (8/10)

Samengevat: hele fijne scrub, de substantie en het effect op je huid (het wordt lekker zacht) is echt amazing en zoals ik van Rituals gewend ben. De geur en het frisse effect is iets waar je van moet houden. Ik vind het zelf heel lekker, maar de muntgeur is dus iets té. Wel een echt bijzondere scrub, geen ‘gewoon’ scrubje wat je zomaar even gebruikt. Door deze scrub worden echt al je zintuigen geprikkeld.

Cijfer:8,9

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.