Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
8 augustus 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • eten
  • food
  • fruit
  • gezond
Een MissLipgloss artikel

Smoothies

Laatst nam ik voor op Twitter een fotootje van mijn superhealthy ontbijtje, en ik bedacht me dat het eigenlijk wel leuk was om iets met jullie te delen over… smoothies!

Ik ben zelf een absolute smoothie fan en wanneer ik veel fruit in huis heb maak ik elke dag een smoothie. Bij het ontbijt vind ik het het lekkerst, maar als tussendoortje of als toetje is het ook heerlijk. En het is zo makkelijk, en zo gezond! En het vult supergoed. In de zomer is het lekker met bevroren fruit, dan wordt het echt superkoud.

Meestal maak ik de smoothies naar eigen smaak. Bijvoorbeeld met een vruchtensap, zoals sinaasappelsap of appelsap. Daarbij een halve banaan, een handje aardbeien, frambozen…. En blenden maar! Je kan gewoon ondertussen proeven, en als het te dik is, doe je er wat sap bij. Als het te dun is, gooi je er wat fruit bij in.

Je hebt trouwens wel een blender nodig om smoothies te maken, maar voor vijftien euro heb je al een goede blender. En dan kan je zoveel lekkere sapjes maken als je wil!

Ik heb nu trouwens sinds een tijdje een nieuw smoothieboek in huis:

Het is een Nederlands boek (vertaald) met meer dan honderd recepten. En het leuke is dat er verschillende categorieen zijn, zoals supergezond, weinig calorieen en verwenrecepten. Superleuk! Hij kost trouwens €12,95 (ISBN 9789044323993, je kan hem bij Cosmox kopen zonder verzendkosten!).



Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.