Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
9 maart 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • gebit
  • tanden bleken
  • Test
  • the white smile company
Een MissLipgloss artikel

Tanden gebleekt @ The White Smile Company


Kijk helemaal onderaan het artikel voor €20 korting!

I did it. Eindelijk. Na een hele poos twijfelen heb ik gewoon een afspraak gemaakt. Ik hoorde goede dingen over The White Smile Company, en ze zitten in Utrecht wat voor mij goed te doen is met het openbaar vervoer, dus daar besloot ik naar toe te gaan.

Ik hoorde op Twitter al veel reacties als ‘maar jij hebt dat toch helemaal niet nodig’, nou, eigenlijk wel. Ik poets goed, verzorg mijn gebit prima en heb nooit gaatjes of iets dergelijks, maar wel gele tanden. Ik vind dat er onverzorgd uitzien en daardoor sloeg ik vaak mijn hand voor mijn mond als ik lachte. En lachen is juist zo goed, een mens ziet er tien keer beter uit als ‘ie lacht! Ook ben ik dol op roze lipgloss en lipstick en daardoor leken mijn tanden nog geler. Ik baalde soms echt als ik foto’s terugzag waarop ik breed lachte. Ik was het zat. Jullie zullen op de voor- en nafoto wel zien dat het nodig was.

Ik onderging bij TWSC de Premium behandeling, die kost €150. Kijk hier om de details te zien. Ik maakte een afspraak om 11.00u en ik stond om 13.00u weer buiten met superwitte tanden, dus het kost je niet veel tijd en gedoe. Toen ik binnenkwam kreeg ik eerst een consult. De tandcosmeticus bekeek mijn tanden en bepaalde de kleur en overlegde met mij hoe wit ik ging. Zo wit mogelijk, hadden we afgesproken. Het ging beginnen! Ik kreeg een afstandsbediening in mijn handen zodat ik zelf kon bepalen welke tv-zender ik ging kijken, dat was wel erg fijn.

Je kan op deze pagina precies zien hoe de behandeling stap voor stap gaat. Het fijne is dat de persoon die de behandeling bij je doet, precies vertelt wat er gebeurt. Je kan niet echt veel zeggen omdat je zo’n groot ding in je mond hebt om je tanden vrij te houden voor de behandeling, maar je wordt wel goed geïnformeerd. Wanneer de behandeling met de plasmalamp start, wordt om de twintig minuten gecheckt hoe het gaat, wordt de stoel eventueel bijgesteld en krijg je nieuwe gel op je tanden. Na drie keer twintig minuten is het klaar en zijn je tanden wit.

Doet het pijn? Nee, al is het niet heel prettig. Omdat je de plasmalamp op je gebit hebt heb je geen bewegingsvrijheid, dus na een tijdje krijg je een beetje last van je nek. Gelukkig kan je om de twintig minuten even rekken en strekken. Verder doet het absoluut geen pijn, het voelt ook niet onprettig. Ik voelde er niks van. Wel kan het zijn dat je er iets meer last van hebt als je erg gevoelige tanden hebt, maar de tandcosmeticus die mij behandelde vertelde me dat ze zelfs voor mensen met zeer gevoelige tanden pijn of een onprettig gevoel kunnen uitsluiten. Dit is omdat ze de tandhalzen compleet bedekken en daar begint gevoeligheid.

Is het gevaarlijk? Nee. Het is honderd procent veilig en niet schadelijk voor je gebit. De behandeling tast het glazuur van je tanden niet aan. Je gaat ook niet naar fluoriserend witte tanden, maar naar je natuurlijke witte kleur, die je had toen je je melktanden wisselde. Alle medewerkers bij TWSC zijn specialisten op tandcosmetisch gebied, dus ze weten absoluut waar ze mee bezig zijn.
Maar hoe kan het dan dat het bij de tandarts zoveel duurder is? Ik doe het sowieso liever bij de tandarts. Dat snap ik best, want je hebt het idee dat je tandarts te vertrouwen is. Maar de behandeling is exact hetzelfde, het enige verschil is dat bij de tandarts een bitje op maat wordt gemaakt voor om je tanden, maar ook bij The White Smile Company hebben ze een Tandartsbehandeling waarbij ze wel een bitje maken (ook €149). Het uurloon van een tandarts is erg hoog waardoor het gauw duurder is. Daarnaast doet een bleekkliniek als The White Smile Company alleen maar bleekbehandelingen, waardoor ze de behandeling veel goedkoper kunnen aanbieden. Een tandarts doet het bleken er “naast”, enkele keren per jaar.

Na drie keer twintig minuten mocht de gel van mijn tanden. Spoelen maar en in de spiegel het resultaat bekijken… Ik was echt flabbergasted! Wow! Wat een enorm mooi resultaat. Check verderop voor foto’s.

Na de behandeling mocht ik twee uur niet eten, alleen water en melk drinken. Daarna kan je weer alles doen wat je wilt, eten, drinken, poetsen… Alleen moet je de eerste dag een beetje oppassen met voedsel waarin veel kleurstoffen zitten, of wat veel kleur afgeeft. Bijvoorbeeld rode bieten, aardbeien of ketchup. Ik had totaal geen last van gevoelige tanden achteraf, ik ben zelfs die avond gewoon uit eten geweest.

laten we gaan kijken naar het resultaat, want het is echt geweldig!

Zie je nu wat ik bedoel met mijn gele tanden? Ik schaam me zelfs een beetje voor die eerste foto… Brrr. Het resultaat vind ik enorm mooi, niet spierwit a la Audrina van The Hills (want dat vind ik echt ongelooflijk lelijk) maar mooi natuurlijk wit.

En ik kan zelfs mooie roze lipstick op zonder dat ik me hoef te schamen voor m’n gele tanden. M’n tanden zijn supermooi wit, het deed geen pijn, het gebeurde in anderhalf uur, en het kostte maar €149,-. Het resultaat blijft zo’n drie jaar, afhankelijk van je eetgedrag. Als je veel rookt, koffie en rode wijn drinkt, worden je tanden sneller weer geel. Na drie jaar kan je weer opnieuw en veilig een bleekbehandeling laten doen.

Wat mij betreft dus echt een aanrader voor mensen die moeite hebben met hun gelige tanden en een mooi natuurlijk wit gebit willen hebben zonder pijn en gedoe.

The White Smile Company heeft ook een filiaal in Tilburg.

Klanten kunnen eerst een gratis en vrijblijvend consult krijgen, waarbij  vooraf het gebit uitgebreid geïnspecteerd wordt. Het resultaat wordt besproken en overlegd. Daarna kunnen ze zelf beslissen of ze wel of niet de behandeling willen ondergaan. Ze kunnen dus ook nog zonder opgaaf van redenen van de behandeling afzien. Daarnaast kunnen klanten die aangeven dat ze op MissLipgloss.nl het artikel hebben gelezen, een korting op een behandeling krijgen van 20 euro, hierdoor kost deze slechts 129 euro. Deze actie is geldig t/m 31 Maart 2010, dus ben er snel bij. Niet geldig in combinatie met andere acties.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.