Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
20 september 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • nagel
  • nagellak
  • Review
  • Test
Een MissLipgloss artikel

Trind Perfect System Set

Mijn nagels zijn een ramp. Soms knip ik ze gewoon allemaal helemaal kort omdat ik er gek van wordt dat ze elke keer afbreken en uitscheuren. Op veel sites en van veel vriendinnen hoorde ik dat ik de Trind Perfect System Set eens moest gebruiken. “Dat werkt echt!” zeiden ze.

En dus begon ik ongeveer anderhalve geleden met het gebruiken van de Trind Perfect System Set. Daarin zit een Extra Mild Cuticle Remover, Manicure Sticks, Cuticle Repair Balsam, Nail Magic, Moisturizing Nail Balsam, Nail Repair Natural, Hand Repair ACE en een handige brochure over het systeem. Je gebruikt het setje elke twee weken voor een uitgebreide behandeling, en de Nail Repair gebruik je de eerste twee weken dagelijks voor sterke en gezonde nagels. Je kan hier precies lezen hoe de behandeling er uit ziet.

Na de uitgebreide behandeling merkte ik meteen dat mijn nagels mooier waren. Ze zagen er supermooi verzorgd uit, maar ik merkte natuurlijk nog niet meteen dat ze sterker werden. Daarna ben ik gewoon elke dag gaan smeren met de Nail Repair. De eerste twee weken gebruik je dit elke dag, dus elke dag moet je je oude laagje er af halen en er een nieuwe opdoen. Ik moet zeggen dat ik echt verschil merk, mijn nagels zijn sterker en de kleur is mooier. Het witte randje is écht wit, dat is normaal bij mij altijd een beetje gelig en doorzichtig. Echt keihard zijn mijn nagels er niet van geworden. Soms breekt er alsnog eentje af, maar wel veel minder vaak dan voordat ik de Trind producten gebruikte. Ik kan dus zeggen dat het écht werkt! Ik heb foto’s gemaakt van mijn nagels hoe ze nu zijn. Nog nooit zijn mijn nagels zo mooi geweest!

Links:

Rechts:

Jep, de nagels van mijn ringvinger en pink groeien altijd harder dan die van andere vingers.

Wat mij wel verbaasde, was de waarschuwing op het Nail Repair flesje. “Bevat formaldehyde, bescherm nagelriemen met een creme.” Bij mij gaat bij het woord ‘formaldehyde’ meteen alarmbellen rinkelen. Ik nam dus contact op met Dennis Buis van Trind, want waarom zit er het ‘o zo slechte’ formaldehyde in de Nail Repair? Formaldehyde heeft vooral een negatief imago, maar Dennis vertelde mij dat het stofje echt nodig is om de nagel te versterken. Dennis: “Nagelverharders of nagelversterkers zonder formaldehyde zijn lang niet zo effectief als formaldehyde houdende versterkers. Formaldehyde vrije versterkers werken als een top coat; het laagje dat je op de nagel aanbrengt moet de nagel beschermen tegen beschadigingen. Echter, de structuur van de nagel blijft hetzelfde, waardoor de nagel niet sterker wordt.”
De Trind producten bevatten trouwens minder dan de helft van de maximale toegestane hoeveelheid formaldehyde. En in de bijsluiter staat een waarschuwing, zodat mensen ervan bewust zijn dat ze overgevoelig kunnen zijn voor de stof.

De Perfect System Set van Trind kost €39,95. Kijk hier voor verkooppunten bij jou in de buurt (o.a. Douglas, DA, Etos en de Bijenkorf). Binnenkort een aparte review over de handcreme!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.