Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
21 juli 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • privé
Een MissLipgloss artikel

Vakantieverslag

ier is ‘ie dan, het verslag over onze vakantie! Ik en Mascha waren acht dagen op Kreta, in het dorpje Stalis. Dat ligt tussen Chersonissos en Malia. Allebei vonden we die plaatsen niet bepaald leuk. In Malia zijn heel erg veel (lees: alleen maar) Engelsen die heel luidruchtig en dronken zijn. Chersonissos is wat dat betreft minder, maar wel lot’s of jonge mensen die alleen daar komen om te feesten en dronken te worden. Not our kind of people 😉 Het plaatsje waar wij zaten was lekker rustig en er was echt een prachtig strand.

Stalis

Het was echt superschoon en zo mooi. Op het strand kon je zelfs eten, er was een supermooi restaurantje waar ik de lekkerste penne met roomsaus en zalm heb gegeten:


Leuk was dat we gratis eten kregen op het strand, haha! We hadden de ober een compliment gegeven over de goddelijke zalm en natuurlijk fooi gegeven. Op het strand zagen we iedereen lopen met baklava en drankjes, dus we gingen dat ook halen. We dachten dat je dat gewoon kon kopen, maar dat was voor all inclusive gasten. Maar wij kregen het gratis! Zo lief en echt heerlijk:


Dit is hoe ons appartementencomplex eruit zag:


Een heerlijk zwembad…


Ons ‘balkonnetje’ (including ME!)

Bananenboom in ons tuintje!


We hebben echt een heerlijk vakantie gehad en we zijn lekker bijgekomen. Op zondag zijn we naar Acquaplus gegaan, een mega waterpark. Er waren heel veel glijbanen, de Crazy River, de Spacebowl en de Black Holes vonden wij het leukst. Het was echt heerlijk om met die hitte (het was 36 graden) lekker in het water te zitten!

Crazy River in Acquaplus


Maandag was de leukste dag, toen hebben we een jeepsafari gedaan! Oh, het was zo gaaf. We gingen door het Diktigebergte, off road. Dus over zandpaadjes die niet bepaald goed te begaan zijn, inclusief haarspeldbochten en mega afgronden. Superspannend en onwijs leuk. We zaten helemaal onder het stof toen we terugkwamen, maar dat was echt een deel van de safari, zo leuk was het. ’s Middags gingen we met de hele groep barbecuen in de bergen, tussen de geiten. Echt iets om niet te vergeten!

Mascha & ik onder het stof hoog in de bergen. Je had mijn haar moeten voelen, het was net touw!

Plaatsje


Malia strand


Dinsdag was iets minder leuk, we hadden gepland om die dag lekker de hele dag aan het strand te gaan liggen. Maar ’s ochtends werd ik wakker met oorpijn… Tegenover ons hotel zat gelukkig een apotheek, die verwees me door naar de dokter. Jep, een oorontsteking… Ik kreeg meteen antibiotica, neusspray en oordruppels. Niet echt leuk, bij de dokter zitten op vakantie, maar gelukkig was het allemaal heel netjes en goed geregeld. Gelukkig had ik in het vliegtuig geen last van mijn oor! 🙂 Oh, en die dag hebben we dus maar doorgebracht aan het zwembad. Ik moest namelijk uit de wind blijven en er mocht in geen geval water in mijn oor komen, en zeker geen zout water.

Behh…

Woensdag deden we onze laatste excursie, ‘unknown Crete’: we bezochten ‘gewone’, niet-toeristische plaatjes op Kreta. In die plaatsjes konden we dan rondlopen, kerkjes bezoeken, zwemmen in de zee en genieten van het uitzicht. Het was onwijs leuk.

Plaatsje in de bergen

Samengevat: een super vakantie. We hebben elke avond heerlijk gegeten, in Griekenland kan je echt onwijs lekker eten voor weinig geld. Elke avond zijn we uit eten geweest. Onze favoriete restaurants in Stalis waren Socrates en Sergiano. Sergiano herken je aan de inktvissen die buiten aan een ‘waslijn’ hangen te drogen. Heel smerig, ik wilde echt met mijn rug daar naar toe zitten omdat ik er echt misselijk van werd. Maar het eten was er echt geweldig.

Sergiani

Check die squid! Ieeeh! Als we hier wouden gaan eten ’s avonds zeiden we ook gewoon: ‘Zullen we weer bij die squid gaan eten?’

Socrates

Bijna vergeten: de zwerfkatjes. Rond ons hotel was altijd een groep katjes: een moeder, een vader en een stuk of vier kittens. Ze waren er altijd, zo lief! Vaak als we ’s ochtends wakker werden zat mama-poes of een van de kinderen op de stoel in ons tuintje. Ik heb echt heel veel foto’s van ze, ze waren echt supercute. Wel een beetje bang, in het begin mochten we ze niet aaien, maar op de laatste dag kwamen ze zelfs onze kamer binnenlopen!

Betrapt!

In ons tuintje ’s ochtends


Over mijn souvenirs komt een apart artikel en zaterdag komt er een filmpje over onze vakantie!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.