Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
7 oktober 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • gezond
  • lichaam
  • lijf
  • water
Een MissLipgloss artikel

Veel water drinken

Ik hoef jullie niet meer te vertellen dat water goed voor je is. Elke dag moeten we twee tot 2,5 liter water per dag drinken. Dit mag natuurlijk gewoon water zijn, maar ook thee en koffie. Zolang het maar vocht is! Vind je het moeilijk om zoveel vocht binnen te krijgen op een dag? Ooit vond ik dat ook. Maar nu lukt het me makkelijk! Een aantal tips:


  • Neem bij elke maaltijd een groot glas water. Ik heb thuis grote glazen waar ongeveer 250 milliliter water in kan. Ik eet drie maaltijden op een dag, en alleen daardoor krijg ik dus al 750 milliliter vocht binnen. Bijna een liter!
  • Moeite met water? Begin dan met een scheutje ranja er door heen. Zelf doe ik een klein beetje light ranja (Limo Light) door mijn water, zodat het een lekker smaakje heeft. Ik neem altijd een flesje mee naar school dat ik een aantal keer per dag vul. Thuis doe ik er een klein beetje ranja in, wat ik op school aanleng. Zo is mijn eerste halve liter ‘lekker’ en de volgende drie keren dat ik het bijvul, heb ik ‘gewoon’ water.
  • Zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt. Lurk er gewoon de hele dag door aan. Voor je het doorhebt, is ‘ie weer leeg.
  • Dol op thee? Koop een muntplantje of koop verse munt. Heerlijk om thee van te maken. Beetje honing erdoor, ongelooflijk lekker!
  • Ben je net als ik in het weekend fan van een glas wijn? Wissel alcohol af met water. Drink om en om alcohol en water en je zal zien dat je kater de volgende dag veel minder is én je merkt de alcohol minder snel.

Wanneer je merkt hoe lekker het is om veel water te drinken, wordt het een gewoonte. Ik merk zelf dat ik hoofdpijn krijg als ik niet genoeg water drink. Je kan trouwens ook aan de kleur van je urine zien of je genoeg drinkt. Lekker vies, maar is de kleur heel geel? Dan drink je niet genoeg. Als je veel drinkt, is het bijna doorzichtig.

Of je water uit de kraan of mineraalwater drinkt, maakt niet uit. Sommige mensen vinden mineraalwater lekkerder, maar ik proef geen verschil. Soms koop ik een flesje water zodat ik weer een schoon flesje heb, maar als ik een flesje koop kies ik dan toch voor frisdrank. Ik vind het gewoon zonde van mijn geld om zoveel te betalen voor wat water. Water uit fles is vierhonderd tot duizend keer zo duur dan kraanwater. In water uit de kraan zit ook calcium, magnesium, natrium en sulfaat. Daarnaast is de plastic verpakking van al die flessen milieuvervuiling.

Enne, wist je dat het water wat je drinkt er niet meteen weer uit gaat? Het circuleert ongeveer twee weken door ons lichaam… Gek he!

Dus, als je het nog niet deed: ga veel water drinken! Het zal een gewoonte worden, waar je je heerlijk bij voelt. Ik drink sinds ik Weight Watchers doe elke dag ongeveer twee liter water en ik merk verschil. Mijn hoofdpijn is bijna verdwenen, mijn huid is mooier, ik voel me fitter en ik voel me er goed bij dat ik minder frisdrank drink. Eerder dronk ik de hele dag frisdrank en sapjes, nu nog maar een keer per dag, of helemaal niet.

Ik houd van water!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.