Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
22 juli 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • column
Een MissLipgloss artikel

Verliefd

Ik ken mezelf tot in de puntjes. Als ik ga shoppen, maakt niet uit voor wat (een broek, een jas of voor zomaar iets) moet ik meteen verliefd zijn op datgene wat ik heb gepast of in mijn handen heb. Voor mij is dat een leiddraad of ik iets moet kopen of niet. Soms koop ik iets ook als ik lichtjes twijfel: negen van de tien keer wordt ik na de aankoop toch nog verliefd. Soms ga ik het haten en belandt het onder in mijn kast/beautycase/ergens in een hoekje van mijn kamer en vervolgens op Markplaats of in de zak van Max. Zo werd ik laatst op slag verliefd op de Juicy Couture Delilah sneakertjes (die ik uiteindelijk niet gekocht heb in verband met de maat). Ik ben ook al heel lang op zoek naar hét perfecte zwarte leren jasje. In Londen paste ik in een lederspeciaalzaak een heel mooi leren jasje, maar toen ik hem aandeed kreeg ik niet het ‘Yes’ gevoel, het verliefde gevoel zoals ik het noem. Hij kostte 110 pond en omdat de verkoper zag dat ik twijfelde mocht ik hem voor 90 pond meenemen. Maar toch heb ik het niet gedaan. Ik was niet verliefd en ik wist ook dat ik niet verliefd zou worden.

Bij ‘luxe’ aankopen (zoals cosmetica, sieraden, kledingstukken, gadgets etc. die ik absoluut niet nodig heb en die redelijk prijzig zijn) heb ik een strategie voor mezelf ontwikkeld. Deze strategie kan ik iedereen aanraden en ik zal hem met een voorbeeld uitleggen. Vanmiddag liep ik naar binnen bij juwelier Siebel, liep langs de afgedankte sale-rommel (sorry, maar het is echt zo) en ik kwam bij de nieuwe collectie een prachtige, echt prachtige Calvin Klein CK armband tegen. Ik vroeg de verkoopster of ik hem mocht passen en dus hing de armband even later om mijn pols. En ja hoor: verliefd was ik. Ik vond hem zó mooi! Maar wel 90 euro. De strategie: niet kopen (desnoods achteruit laten leggen), naar huis gaan en als je na een dag nog steeds dat verliefde gevoel hebt (lees: denken aan datgene wat je kopen wou, foto’s zoeken op internet en het gewoon WILLEN) dan moet je teruggaan.

De CK Smooth bracelet:

‘Liggend’ ziet hij er minder mooi uit dan om je pols. Dat is ook het moment dat ik verliefd werd. In real life ziet hij er trouwens ook veel mooier uit. Ik vind hem zó mooi: nonchalant maar toch wel chique. Donderdag ga ik weer de stad in, ik houd jullie op de hoogte over mijn liefdesleven… 😉Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.