Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
17 maart 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • How To
  • joyful girl
  • mascara
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Volle wimpers

Volle wimpers, elk meisje wil ze wel. En dan het liefst ook nog gekruld en héél lang. Ik geef je een paar tips hoe je volle wimpers kan krijgen, hoe je ze kan faken en wat je er mee kan doen als je ze eenmaal hebt. En wat niet.


Hoe krijg je ze?

‘Maybe she’s born with it, maybe it’s Maybelline’. Wie kent de geweldige slogan niet? Sommige meiden hebben gewoon volle wimpers van zichzelf, zij kunnen doorscrollen naar onderen. Als je van jezelf geen volle wimpers hebt, lees dan door!
Je kan volle wimpers krijgen, zonder mascara. Echt waar! Je kan hiervoor wonderolie gebruiken, dit is gewoon te koop bij de drogist. Wonderolie is een laxerend middeltje, maar zorgt ook voor lange en volle wimpers! Echt waar! Een flesje kost ongeveer twee euro. Wat je moet doen: elke avond voordat je gaat slapen met een wattenstaafje je wimpers één voor één langsgaan met de wonderolie. Als je dit elke avond doet, zal je merken dat je wimpers echt voller en langer worden.

Zelf heb ik ook wonderolie, maar ik werd na een paar dagen lui en had geen zin om met wattenstaafjes in de weer te gaan. Nu heb ik iets anders, namelijk Eye Lash conditioner van Joyfurl Girl Natural Products.

Hierin zit castor oil (dat is wonderolie!), sweet almond oil, apricot kernel oil en vitamin E oil. Supernatuurlijk dus 😉 Ik breng dit elke avond aan op m’n wimpers (werkt snel en makkelijk door het mascararollertje) en ik merk echt dat m’n wimpers voller worden. Bij de wortels zijn ze dikker en donkerder. Kost trouwens $9,99 en je doet éeuwen met zo’n flesje. Ik gebruik hem nu al een paar weken elke avond en er zit nu een héél klein luchtbelletje in doordat er wat uit is.
Op fora lees ik ook wel eens dat meiden vaseline op hun wimpers smeren, maar voor zover ik weet helpt dat niet om dikke en langere wimpers te krijgen. Het enige wat je doet als je vaseline op je wimpers doet, is ze ‘coveren’ in een vet laagje. Het voedt verder niet.

Je kan natuurlijk ook faken dat je volle wimpers hebt. Gebruik een goede volume mascara, ik vind Max Factor False Lash Effect echt de perfecte volume mascara. Ik zou niet al te veel laagjes aanbrengen, maar een basis er onder doen.

Clinique Lash Building Primer €20

Wimperbasis is eigenlijk altijd wit en zorgt voor meer volume en werkt vaak ook nog verzorgend. Hier over heen doe je dan gewoon je mascara en dan heb je echt veel vollere wimpers! Oh, trouwens, gebruik NOOIT wonderolie of de Lash Conditioner onder je mascara, dat is namelijk olie en dan gaat je mascara super vlekken. Ik denk niet eens dat jeje mascara er überhaupt op krijgt 🙂

Zorg er voor dat je de meeste mascara bij de wortels van je wimpers aanbrengt, niet teveel aan de bovenkant, dat ziet er nep uit. Maak zigzag-bewegingen als je het opbrengt zodat je geen spinnenpootjes krijgt.


Als je ze al hebt…

Wees er zuinig op! Sowieso moet je zuinig zijn op je wimpers (geen waterproof mascara, niet teveel boenen, niet te vaak krullen) 🙂
Als je dus al volle wimpers hebt, zou ik niet teveel mascara gebruiken. Ik kan me voorstellen dat je méér wilt, maar dat is helemaal niet nodig want je hébt al volle wimpers. Gebruikt één of hooguit twee laagjes mascara. Jij hebt eigenlijk helemaal geen volume mascara nodig, dus gebruik bijvoorbeeld een curl mascara.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.