Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
27 juni 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • uitleg
Een MissLipgloss artikel

Wimper extensions

Gewone hairextensions bestaan al heel lang, en sinds een paar jaar bestaan er ook wimperextensions (ook wel wimperverlenging). Dit zijn (soms echte stukjes, soms synthetisch) haartjes die óp je eigen wimpers worden aangebracht (niet op je ooglid zoals bij plakwimpers). Afhankelijk van de kwaliteit van de wimpers, hoe je er zelf mee omgaat en hoe het is aangebracht blijven ze 3 weken tot 2 maanden zitten. Ik ben zelf erg nieuwsgierig naar deze wimperextensions en ben zelf even op onderzoek uitgegaan. Er zijn heel veel verschillende prijsklassen: in Nederland heb je voor €25 wimperextensions die ongeveer 3 weken blijven zitten en die je na die tijd kan laten bijwerken of weg kan laten halen voor €10. Ze zijn er ook voor €100 of €200 maar je ziet wel echt verschil in kwaliteit. De hele goedkope extensions zijn over het algemeen allemaal op één lengte (waardoor je zo’n poppenwimper-effect krijgt) en helemaal in één dikte en niet taps toelopend als echte wimpers.

Ik heb zelf even wat foto’s opgezocht van resultaten van wimperextensions:


En… ook met kleurtjes:

Veel celebs hebben ook eyelash extensions, die van Madonna (inclusief diamantjes) kosten zelfs tienduizend dollar!!

Ik vind het effect zelf heel erg mooi, vooral voor mensen die zelf dunne en korte wimpers hebben. Met deze extensions heb je geen mascara of iets dergelijks nodig en je kan er gewoon alles mee doen: zwemmen, slapen, douchen, in bad, naar de sauna… Het enige wat niet kan is makeup remover met olie gebruiken en waterproof mascara (als je nog mascara gebruikt) wordt ook afgeraden omdat je echt moet boenen of een remover met olie gebruiken om het er weer af te krijgen.

Zo worden de extensions aangebracht:

Het aanbrengen duurt 2 uur bij de echt dure extensions (vanaf €150), de goedkopere extensions hier in Nederland (€25) nemen ongeveer een half uur in beslag. Dit is omdat de goedkopere extensions geen losse haartjes zijn, maar 6 of 7 haartjes in één die ze gebruiken. Ik heb op internet ook horrorverhalen gelezen van vrouwen die door de extensions al hun wimpers kwijt waren of vrouwen waarbij de extensions die verkeerd waren aangebracht niet meer losgemaakt konden worden van de eigen wimpers. Die verhalen houden mij nog tegen om het te doen, maar ik zou het heel graag een keer proberen. Niet voor permanent, maar om uit te testen of het echt wat is en of het mooi is. Ik heb een paar jaar geleden wel een keer wimperpermanent gehad: je wimpers worden dan gekruld en geverfd. Dat effect houdt ongeveer 3 weken. Ik zou dat zelf niet weer doen, maar vond het wel leuk om een keer te doen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.