Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
4 november 2008 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • chicklit
Een MissLipgloss artikel

Zwaar verliefd

Zwaar verliefd! – Chantal van Gastel
ISBN: 9789044322453
Uitgeverij: The House Of Books
Koop bij Cosmox voor €16,90: geen verzendkosten!

‘Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex & the City. Al heb ik in geen tijden seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. Sommigen zouden het misschien een dorp noemen. We zijn trouwens ook maar met z’n drieën, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar. Dat compenseert die ontbrekende vierde vriendin dan weer wel.’ Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

Leuk, een chicklit van een échte Nederlandse! Vaak (lees: negen van de tien keer) zijn chicklit vanuit het Engels vertaald naar het Nederlands, en dat merk je vaak toch wel. Dit boek is ontzettend leuk geschreven, de schrijfstijl van Chantal van Gastel is erg goed. Het boek gaat over Isa, een meisje waar iedereen zich wel een beetje in herkent. Ze vindt zichzelf te dik, heeft al jaren geen echte leuke vriend gehad, voelt zich altijd lelijker dan haar bloedmooie zus Tamara, kan chocolade niet weerstaan en is altijd druk. Heel slim van Chantal om een herkenbaar persoon in het verhaal op te nemen – nota bene als hoofdpersoon!

Het boek lees echt als een trein, ik heb het zelf in één dag uitgelezen. Het hele boek bevat maar een paar weken, de tijd gaat relatief langzaam in het boek, waardoor je heel graag door wilt lezen. Je wilt weten wat er gebeurt! Minpuntje vind ik dat het allemaal een beetje te rooskleurig en goed gaat in het leven van de hoofdpersoon. Isa gaat op dieet, Isa valt 10 kilo af. Isa valt voor Ruben, Ruben valt voor haar (of dat lijkt zo). Oké, op het eind is er wel even flink drama, maar – zoals alle chicklit – heeft dit boek een happy end. Van mij mag er wel wat meer (goed gedoseerde) ‘moord & brand’ in een boek!

Voordeel is wel dat je je heerlijk happy gaat voelen van dit verhaal. Een echte feel-good chicklit! Absoluut leuk voor meiden die een lekker luchtig boek zoeken met een blij, leuk verhaal. Het boek leest erg snel en is goed te volgen doordat er maar één verhaallijn in dit boek is verwerkt: het leven van Isa. Het is of je het dagboek van Isa leest. Vaak wordt dat saai in een boek, maar Chantal heeft het goed aangepakt. Erg knap, zo’n boek als debuut!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.