Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 januari 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Boeken, televisie & tijdschriften
  • chicklit
Een MissLipgloss artikel

Chicklit: Zwaar beproefd

Isa en Ruben zijn stapelverliefd en kunnen hun geluk niet op nu ze gaan samenwonen. En Isa is eindelijk een beetje gewend aan het idee dat Rubens waanzinnig aantrekkelijke verschijning nu echt ‘bij haar’ hoort. Maar dan gaat Ruben samenwerken met zijn knappe ex-vriendin en maakt Isa steeds langere dagen in de dierenartsenpraktijk. Ze leert veel van haar nieuwe baas Hugo die haar bij een ingewikkelde operatie betrekt. Ruben en Isa zien elkaar alleen nog als ze ‘s avonds bij elkaar in bed ploffen en zo krijgt jaloezie de overhand. Is hun relatie bestand tegen opdringerige collega’s? En wanneer durft Isa nou eindelijk eens honderd procent zichzelf te zijn bij Ruben?

Zwaar beproefd is de tweede chicklit van Chantal van Gastel, het vervolg op Zwaar verliefd. Enorm benieuwd was ik, want ik vond het eerste deel al superleuk. En het blijft toch heerlijk om chicklit te lezen van een echte Hollandse dame.

In mijn recensie over Zwaar Verliefd gaf ik aan dat er wel wat meer ‘moord en brand’ in het verhaal mocht zitten, en dat heeft Chantal van Gastel in het tweede deel zeker gedaan! Lekker veel drama en problemen, maar ook weer veel rozengeur en maneschijn. Eigenlijk lopen chicklit altijd goed af, maar in de loop van het verhaal begin je daar echt sterk aan te twijfelen.


Chantal schrijft als een trein, het leest heerlijk weg en het verhaal steekt goed in elkaar. Het enige wat me irriteerde in het verhaal was Isa die soms wel erg rare fratsen uithaalde om niet haar ‘ware ik’ te laten zien aan Ruben. Zo gaat ze eerder het bed uit (waar ze nota bene samen in slapen) om haar tanden te poetsen. En naar de wc gaan doet ze niet als Ruben thuis is. Na een tijdje wordt dat vervelend.

Het einde vind ik heerlijk, een top einde voor een chicklit.

Concluderend een absolute aanrader, zeker als je Zwaar verliefd gelezen hebt!

Zwaar beproefd
Chantal van Gastel
ISBN
9789044325294
Uitgeverij The House Of Books
Koop nu bij Cosmox voor €16,9o: geen verzendkosten!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.