Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
20 februari 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Radha: Ik ben zelf licht getint (bruin) van kleur, en heb kringen rondom mijn ogen. Dit zijn donkere (bruine) kringen, het zijn geen wallen. Heb het volgens mij ook al sinds in klein ben..  Ik irriteer me er erg aan, want het lijkt alsof ik niet goed geslapen heb.  Hoe kan ik dit wegwerken, heb concealer gebruikt maar dan wordt het grijsachtig van kleur. Wat niet de bedoeling is.. Op youtube zie ik er wel fimpjes over maar dat gaat meestal over een lichtere huid dan ik zelf heb.
Hoop dat jij nog tips hebt want ik wil ze echt weghebben.

Een getinte huid is extra lastig om te camoufleren, want veel producten zijn gemaakt voor de blanke huid. Wanneer je een blanke huid hebt, is een rozige/gelige tint vaak perfect om donkere kringen mee weg te werken, maar bij een getinte huid slaat dit inderdaad grijzig uit! Jij kan beter een perzikkleurige concealer gebruiken, net als alle andere meiden met een olijfkleurige of getinte huid. Kijk eens hier, daar zie je op de tweede rij de Peach Color Corrector. Die is goed voor jouw huidskleur!

Luca: Ik heb hele gekke ogen, soms zijn ze blauw, soms groen en soms grijsachtig. Afhankelijk van het licht. Meestal zijn mijn ogen blauw, maar dan varieert het ook weer tussen licht-, fel- en donkerblauw. Ik weet dat het alleen maar zo lijkt, maar het is toch wel irritant, want daardoor durf ik niet zo snel gekleurde oogschaduw te dragen. Ik vind groene oogschaduw heel mooi, maar dat staat gek bij blauwe ogen, en blauwe oogschaduw staat weer gek bij groene ogen. Meestal draag ik daarom bruine, grijze of zwarte oogschaduw, maar ik wil ook weleens wat aparts. Weet je misschien kleurtjes die passen bij zowel groen als blauwe ogen?

Luca, join the club! Ik heb dat ook 🙂 Soms zijn ze groen, dan bruin, soms grijzig. Je hoeft niet bang te zijn om kleur te gebruiken, want als je bijvoorbeeld een kleur gebruikt die bij bruine ogen past (groen), zullen je ogen meer bruin lijken. Gebruik je bijvoorbeeld paars, dan lijken je ogen meer groen. Ik merk het bij mezelf Je kan hier zien welke kleuren met elkaar werken.

Allison: Hoe kan ik op een internet site, zoals everydayminerals zien welke kleur foundation ik nodig heb? want bij everydayminerals kun je wel een test pakket kiezen maar dan heb je straks alsnog heel veel verkeerde kleuren en bij veel sites heb je geen test pakket dus hoe kun je dat dan testen?

Haha, deze vraag krijg ik minimaal een keer per dag! Hoe denk je dat ik dat zelf doe? Gewoon gokken! Je weet dat gewoon niet. Als ik bijvoorbeeld een nieuwe concealer nodig heb, pak ik vaak de allerlichtste, omdat ik weet dat ik gewoon de lichtste kleur nodig heb (vaak). Soms check ik ook nog even fora of reviewsites als Makeupalley, om te vragen naar tips hoe de kleuren van een bepaald product uitvallen. En die sample kit is juist om te testen welke het beste is. Gewoon een paar kleuren kiezen waarvan je denkt dat het bij jouw huidskleur past. Zeker weten doe je het nooit.


Heb jij vragen voor MissLipgloss? Mail ze dan naar cynthia@misslipgloss.nl met als onderwerp Oh My Gloss.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.