Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
27 augustus 2009 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • Oh My Gloss
Een MissLipgloss artikel

Oh My Gloss

Lisa: Hee Cynthia Ik wil beginnen met een stash opbouwen en ik dacht eraan om het Champagne & Caviar palette te kopen, maar nu mijn vraag: welke kwast(en) moet ik daar bij kopen? dankjewel!

Hi Lisa! Leuk, die heb je vast bij Mascha gezien! Ik zou gewoon beginnen met twee of drie basis oogschaduwkwasten. Twee platte, een kleine en een wat grotere en een blending brush. Dit is een blending brush:

Hij is heel zacht en heeft een soort ronde vorm qua haren. Deze zorgt ervoor dat je je oogschaduw mooi kan uitwerken in je arcadeboog. Check dit filmpje van mij erover, daarin leg ik uit hoe je het kan gebruiken. Mijn blending brush is trouwens van Sephora, de nummer 13 ‘rounded crease’, hij kost €9,95.

De platte kwasten zijn om ‘gewoon’ oogschaduw mee aan te brengen. Een kleine voor kleine oppervlakken en een grote voor (juist) de grote oppervlakken. Hieronder op de foto zie je ze rechts:

Links zie je ook een blending brush! Hij komt van Coastal Scents. De rechter kwasten komen uit mijn kwastenset van eBay.

Dit is handig als ‘begin’ voor je kwastenset. Je kan altijd meer bijkopen wanneer je merkt dat je meer nodig hebt!

Emma: hee cynthia! Ik heb van mezelf rood/blond haar en extreem witblonde wenkbrauwen. Ze zijn bijna doorzichtig. Nu heb ik mijn haar donker geverfd en nu ben ik dus net een clown, donker haar en witte wenkbrauwen. Er wordt altijd gezegd dat je een wenkbrauwpoeder moet nemen die 1 tint lichter is dan de kleur van je wenkbrauwen. Nu is dit in mijn geval dus onmogelijk, en de meeste paletjes hebben alleen hele donkere kleuren. Nu gebruik ik deze wel eens maar je ziet altijd dat het erop gepoederd is en dat het niet natuurlijk is. Heb jij een tip waarmee ik mijn wenkbrauwen op een natuurlijke uitziende manier toch donkerder krijg? Liefs Emma

Hee Emma! Er zijn een paar dingen die je kan doen. Je kan je wenkbrauwen verven. Je kan het zelf thuis doen, maar je kan ook naar de schoonheidsspecialiste gaan. Prijzen varieren, maar het kost tussen de €7,50 en €20. Ik zou het zelf echt niet thuis doe, zeker omdat je aangeeft dat je extreem lichte wenkbrauwen hebt. Verf valt altijd donkerder uit, dus ik zou gewoon naar een specialiste gaan.

Verder kan je ook gewoon oogschaduw gebruiken als poeder. Poeder valt sowieso altijd donkerder uit op je wenkbrauwen, dus kies gewoon een heel lichtbruine matte oogschaduw (bijvoorbeeld uit het 28 palette of 88 warm palette). Probeer gewoon wat oogschaduw uit, je vind er echt wel een die bij jouw haar/huidskleur past.

Je kan ook kiezen voor een wenkbrauwpotloodje in de lichtste kleur die er is! Ik vind toch dat een potloodje vaak een iets meer natuurlijk effect geeft dan poeder, en dat is natuurlijk wat jij wilt. Kleur niet meteen je hele wenkbrauw in, maar zet kleine streepjes, alsof je nephaartjes tekent.

Melissa: Heey Cynthia! Ik heb een vraagje (duhh) Ik wil graag een blush kopen maar ik weet niet precies welke kleur ik zou moeten nemen. Mijn huidskleur is net 1 tintje donkerder dan van jou. :). Hopelijk kan je me helpen. X’je Melissaa

Het hangt eigenlijk af van de tint van je huid en je haarkleur. Wat ik altijd doe: naar de winkel gaan en gewoon testen. Het is heel lastig te zeggen of een kleur je wel of niet staat, het kan namelijk vloeken met de tint van je huid of de kleur van je haar. Daarom is het ook een beetje tricky om blush en bronzer op internet te kopen. Als je bijvoorbeeld van jezelf een hele warme en donkere huid hebt, dan ziet een echt roze blush er een beetje gek uit. Dus: testen, testen, testen. Hetzelfde als met foundation en poeder!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.