Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
20 januari 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • beautyslaap
  • How To
  • nieuws
  • schoonheidsslaapje
Een MissLipgloss artikel

Schoonheidsslaapje bestaat echt!

‘Ik ga even een schoonheidsslaapje doen.’ Yeah sure, je hebt gewoon zin om even te slapen, dat heeft niks met schoonheid te maken. Tenminste, dat dacht ik (en velen met mij) jarenlang. Maar nu heeft onderzoek uitgewezen dat je écht mooier wordt van meer slaap. Dat is mooi een excuus om ’s middags even een dutje te doen, of in ieder geval ’s nachts wat meer uurtjes te pakken. Lees verder voor meer informatie en natuurlijk tips om er wat wakkerder uit te zien na een nacht met weinig slaap…


In het onderzoek zijn twee deelnemers gefotografeerd in twee verschillende omstandigheden: één na een volledige, goede nachtrust, en één na heel weinig slaap. Een groep mensen ging hun mening geven over het uiterlijk van deze mensen. De persoon die weinig had geslapen werd door de mensen minder gezond gevonden, minder aantrekkelijk, en natuurlijk meer vermoeid dan de andere persoon.

Op zich klinkt het logisch, maar hoe vaak slaap jij eigenlijk te weinig? Het meest ideale is om elke dag van 23.00u ’s avonds tot 7 uur ’s ochtends te slapen. Dan heb je acht uur slaap en naast dat je je beter voelt, zie je er ook nog eens beter uit. Meer uitgerust, aantrekkelijker en gezonder! En het is gewoon de goedkoopste beautybehandeling die er bestaat…

Toch wat te weinig geslapen? Je komt al een heel eind met…

  • een licht glanzende foundation (bijvoorbeeld mijn favoriet Bourjois Healthy Mix Serum)
  • een concealer met lichtreflecterende deeltjes onder je ogen, of gewoon een wat lichtere concealer (ik gebruik op dat soort dagen mijn Bobbi Brown concealer)
  • een fix spray over je foundation voor een dewy gezonde look (bijvoorbeeld Fix+ van MAC of Vitamin E Spray van The Body Shop)
  • een frisse roze of licht perzikkleurige blush op je jukbeenderen, naar de appeltjes van je wangen toe. Dat ziet er lekker fris uit!
  • lichte, glanzende oogschaduws op je ogen, krul je wimpers, zet een huidkleurig lijntje op je waterlijn en stileer je wenkbrauwen netjes. Beetje lipgloss op, haren fris wassen en je kan bíjna niet zien dat je te weinig geslapen hebt. En een kopje koffie (of Red Bull!) wil ook nog wel wat helpen.
  • een schoonheidsslaapje ’s middags 🙂

Bron foto

Bron onderzoek


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.