Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Nieuw: instapmodel e-reader Kobo Nia

Ik ben fervent digitaal lezer, ben gek op mijn e-reader. Ik ben dan ook altijd erg nieuwsgierig als Kobo weer een nieuwe e-reader uitbrengt. Laatst brachten ze een nieuw ‘instapmodel’ uit: de Kobo Nia. Met €99 een voordelige e-reader die volgens het merk compact, gebruiksvriendelijk en comfortabel is. Ik heb hem voor je getest!

Leestijd

Lees mijn andere Kobo reviews

Kobo Nia

Kobo Nia, €99

De Kobo Nia is het nieuwe ‘instapmodel’ e-reader van Kobo. De laatste jaren heb ik meerdere e-readers gebruikt en gereviewed, de duurste was €279 (de Forma) en op dit moment gebruik ik zelf de Libra (€179) als dagelijkse e-reader. Wat mij betreft prima investeringen als je heel veel digitaal leest en als je het fijn vindt daar wat extra luxe en comfort bij te hebben. Maar als je je e-reader niet zo heel veel gebruikt, of als je gewoon al die luxe functies niet zo interessant vindt en wat meer op budget let, is zo’n instapmodel e-reader van €99 een hele prima keuze.

De Kobo Nia is simpel, compact en strak en dit zijn de feitjes op een rij:

 • €99
 • 8GB geheugen (ruimte voor 6.000 boeken)
 • 6 inch display (15,2 cm)
 • 172 gram
 • 112,4 x 159.3 x 9,2 mm
 • Wifi-verbinding
 • Bestandsformaten: EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, TXT, HTML, XHTML, RTF, CBZ, CBR
 • Schermverlichting (intensiteit instelbaar)
 • Batterij gaat wekenlang mee (afhankelijk van je gebruik incl wifi en schermverlichting)

Wat deze e-reader niet heeft?

 • De Kobo Nia is niet waterdicht
 • Geen ComfortLight Pro met warm/geel licht, alleen ‘gewoon’ blauw licht
 • Geen fysieke knoppen, terug- en vooruitbladeren doe je door op het scherm te tikken
 • Geen extern geheugenslot: je kan er geen SD-kaartje in stoppen

De meer ‘luxe’ functies bevat dit instapmodel e-reader niet, en daar is de prijs dan ook naar!

Kobo Nia - de looks

Als we het hebben over een rechttoe rechtaan e-reader, dan is dat de Kobo Nia wel. Simpel, eenvoudig, geen poespas. Geen knoppen (je bedient alles op het scherm), geen gekkigheid. Hij is alleen verkrijgbaar in zwart en hij is vrij klein. Het scherm is kleiner dan het scherm van mijn Kobo Libra, maar dat is zeker niet vervelend. Door het formaat ligt ‘ie ook prettig in de hand en hij past in elke tas.

Ik heb een gele Sleepcover (€19,99) die perfect past en er ook nog eens leuk uitziet. Ik heb altijd een hoes om mijn e-reader heen, scheelt krassen en zo gaat ‘ie een stuk langer mee.

Het dagelijks gebruik van de Kobo Nia

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een hele degelijke, goede e-reader is. Hij doet wat je verwacht van een e-reader. Het scherm leest prettig en reflecteert de zon niet, het licht is fijn en qua intensiteit verstelbaar, het scherm reageert snel en de batterij gaat eeuwen mee. Of nou ja, niet eeuwen, maar wel weken. De Kobo Shop en de interface werkt gewoon erg gemakkelijk, net als het synchroniseren als je een nieuw boek koopt. Uiteraard kan je ook via de computer een nieuw boek op je e-reader zetten door hem met micro-USB te verbinden. Alles werkt smooth en het leest gewoon comfortabel.

Ik gebruik mijn Kobo e-reader in combinatie met Kobo Plus. Voor €9,99 per maand kan je onbeperkt lezen en kiezen uit honderdduizenden boeken. Daar heb ik erg veel plezier van, ik lees veel boeken uit dit aanbod. Aanrader wat mij betreft, als je veel leest. De eerste 30 dagen zijn gratis en je kan je abonnement elke maand stopzetten. Klik hier om het uit te proberen.

Kobo Nia: conclusie

De Kobo Nia is een perfecte e-reader voor als je on a budget zit, maar ook als je een e-reader wilt waarvan je weet dat je hem niet heel intensief gaat gebruiken (omdat je bijvoorbeeld ook nog graag van echt papier leest).
Goede prijs en alles werkt uitstekend. Geen luxe e-reader met talloze high tech functies, maar gewoon een degelijke e-reader waar je heel wat honderden boeken mee vooruit kan.

Voor mij persoonlijk is het niet de e-reader die ik dagelijks gebruik, dat is voor mij op dit moment de Kobo Libra. Met de ‘rand’ voor het vasthouden, de knoppen, ComfortLightPRO en het feit dat ‘ie waterdicht is, is dat voor mij de ideale e-reader. Maar dit instapmodel is een fantastisch alternatief voor een veel lagere prijs.

Je kan je Kobo Nia hier bestellen voor €99 en je vindt de Sleepcover die ik heb ook hier.

Is deze e-reader wat voor jou?

Dit artikel bevat gekregen producten en affiliate links. Als je via de link het product aanschaft, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.